Проблем с мигача при BMW318i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- kshkodrov
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i, E46
Проблем с мигача при BMW318i
Колеги днес ми се появи се появи следния проблем при BMW 318i(1999г):
При завъртане на ключа за палене започва да мига левия мигач при средно положение на лостчето. При горно положение се включва десния и се изключва левия, но в долно и средно положение си мига левия. Бях принуден да карам с един работещ мигач!:) Като се прибрах свалих капаците под и над волана и намерих клемата която влиза в лостчето(ключа), като я извадя спира да мига(ама естествено така не ми работят 2-та мигача и късите светлини). Искам да попитам някой знае ли как мога да проверя дали ключа е наред и ако не е, как се сваля?
При завъртане на ключа за палене започва да мига левия мигач при средно положение на лостчето. При горно положение се включва десния и се изключва левия, но в долно и средно положение си мига левия. Бях принуден да карам с един работещ мигач!:) Като се прибрах свалих капаците под и над волана и намерих клемата която влиза в лостчето(ключа), като я извадя спира да мига(ама естествено така не ми работят 2-та мигача и късите светлини). Искам да попитам някой знае ли как мога да проверя дали ключа е наред и ако не е, как се сваля?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Re: Проблем с мигача при BMW318i
Лостчето за мигачите е просто дистрибутор на сигнали (превключвател), които се обработват и изпълняват от модула за светлините (LSZ). И ако няма нещо счупено в ключа/лостчето (което ме съмнява да е причината), значи проблема е в модула.
- kshkodrov
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i, E46
Re: Проблем с мигача при BMW318i
Проблема беше в лостчето, разглобих го и почистих платката където контактуват плъзгачите, и се оправи. Между другото в един сервиз ми казаха, че лоста бил капсулован и не се разглобявал(което в последствие се оказа, че не е така). Казаха ми да си купя нов и да ми го сменят. За нов ми искаха 180лв плюс 20лв за поставяне.
Повечето майстори гледат вече не да ти свършат работа и да останеш доволен, а да отскубната колкото може повече пари!
Повечето майстори гледат вече не да ти свършат работа и да останеш доволен, а да отскубната колкото може повече пари!
3 мнения
• Страница 1 от 1