Странен звук в моторния отсек
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Veselin_LG
- Потребител
-
- Кара: Е46 320-М52Б20ТУ- 11.98
Странен звук в моторния отсек
Здравеите колеги, моля за съвет. Значи като запаля колата (студена) а тя е с двигател М52ТУ(2.0и 150кс) мисля се водеше, та като запаля и като подам газ до към 2500 оборота на празен ход се чува едно странно и не много силно щтракане, след като загрее колата изчезва и започва да работи нормално. Възможно ли е да е от крива ос на водна помпа? Моля ако някой има някаква идея от какво може да е нека сподели.
Re: Странен звук в моторния отсек
Колега, това са повдигачи. Мисля че всяко второ БМВ го има като "проблем" това. Не се притеснявай, просто чукат защото или са леко износени или маслото е прекалено гъсто и не го е качила когато е студена. Сменяват се когато започнат да чукат много при загрял двигател. 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
като люпене на семки ли се чува ? Повдигачи чувал ли си как цъкат ? Малсо на скоро сменял ли си

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Здравей Колега,
определянето на тези шумове така е много трудно, за това не знам дали ще ти бъда полезен.Често се случва при БМВ-тата като станат на повечко километри да се разтегне ангренажа и докато е студен двигателя се чува леко звънтене от веригата. На какви километри ти е мотора,с какво масло караш?
определянето на тези шумове така е много трудно, за това не знам дали ще ти бъда полезен.Често се случва при БМВ-тата като станат на повечко километри да се разтегне ангренажа и докато е студен двигателя се чува леко звънтене от веригата. На какви километри ти е мотора,с какво масло караш?
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Не си ли се замислял че ако е водна помпа и е крива, няма как да се изправи сама като загрее колата?
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
На мене ми прилича на ваноса. Те попринцип си пощракват, а може и да е почнал повече да си чатка при тебе.
ама така е много трудно някой да ти каже, може да е от доста неща
ама така е много трудно някой да ти каже, може да е от доста неща

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Veselin_LG
- Потребител
-
Колеги благодаря за вниманието, колата я имам от 10 дни и все още не съм сменял масло и филтри(филтъра за купето и въздушния филтър изглеждат нови).В началото не се чуваше нищо странно, започна от вчера този звук. Не се чува като звук от клапани, по-скоро като вибрираща пластмаса. Интересното е че, го прави само като достигна около 2500 оборота(от 700 до 2000-2500 оборота никакви сранни звуци), иначе като запаля, мотора си работи супер тихо и спокоино. След като позагрее няма и следа от този звук.
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Аз го имам абсолютно същия проблем даже и аз щях да пускам тема за този проблем, при мен разликата е че това щракане е постоянно даже и при загряла кола ако някой колеги има някаква идея да споделя, а аз после ще черпя 

- Veselin_LG
- Потребител
-
Хехехехе, за черпенето сме двама- малко извън темата. Утре ще ходя при един познат с малко сервизче да ми смени термостат, водна помпа, ремъци и два тампона, та ще го помоля да поогледа от какво може да идта този звук. Ако разбера веднага ще пиша. 

DiMicha сигурно е от повдигачите , няма от какво друго да е щом ти чатка дори и при загряла
Мечтае за книжка и е36 м50 (2)
- Veselin_LG
- Потребител
-
Така, да кажа от какво се оказа звука който се чуваше. Оказасе счупен термостат- щипките които държат самия термостат са били счупени, и едната пластмаска е попаднала при турбинката на водната помпа и от дрънкащия звук, който вече го няма
.

- ivaylo100
- Потребител
-
- Кара: Е46 328i
При мене с термостат не стана, както и с ваноси! Продължавам да ровя!
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Аз също чувам разни странни звуци, но при палене на автомобила.
Ситуацията е следната:
Сутрин влизам в колата. Тя е студена. Паркирал съм я предната вечер.
Запалва без проблем.
Оборотите си се вдигат, както си е нормално и тръгват да падат до към нормалното ниво - някъде преди 1к, където си седят по принцип. За жалост не падат до там, а остават с 300-400 оборота по-високо - някъде около 1,200.
Вариант 1: Подаване на газ
При подаване на газ се чува странен шум. Все едно колата има някакви хрипове. Това го прави след 2-3 форсирания на двигателя и след това оборотите падат и всичко се нормализира.
Вариант 2: Не подавам газ, а изчаквам
Чакам около 1-2 минути. Колата постепенно си сваля оборотите до нормалното ниво и всичко от тук нататък е наред.
Същото нещо се случва и след работа, но не всеки път.
Друго, което ми е направило впечатление е, че лампата за маслото (ЖЪЛТАТА) светва няколко секунди след като запаля автомобила. Свети си няколко секунди, след което изгасва.
Ситуацията е следната:
Сутрин влизам в колата. Тя е студена. Паркирал съм я предната вечер.
Запалва без проблем.
Оборотите си се вдигат, както си е нормално и тръгват да падат до към нормалното ниво - някъде преди 1к, където си седят по принцип. За жалост не падат до там, а остават с 300-400 оборота по-високо - някъде около 1,200.
Вариант 1: Подаване на газ
При подаване на газ се чува странен шум. Все едно колата има някакви хрипове. Това го прави след 2-3 форсирания на двигателя и след това оборотите падат и всичко се нормализира.
Вариант 2: Не подавам газ, а изчаквам
Чакам около 1-2 минути. Колата постепенно си сваля оборотите до нормалното ниво и всичко от тук нататък е наред.
Същото нещо се случва и след работа, но не всеки път.
Друго, което ми е направило впечатление е, че лампата за маслото (ЖЪЛТАТА) светва няколко секунди след като запаля автомобила. Свети си няколко секунди, след което изгасва.
- Veselin_LG
- Потребител
-
За съжеление днес пак чух дразнещия звук, явно не е от термостата. Най очудващото е че, вече не го прави всеки път на студен двигател (смисъл един път дрънка един не)
Ще я карам скоро да и сменя един семеринг на опашката на скоростната кутия и ще помоля маистора пак да поогледа от каде може да е. Съответно ако разбера веднага ви споделям.

14 мнения
• Страница 1 от 1