Въпрос за ск.кутия

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Въпрос за ск.кутия

Мнение от vitaliss » 26 Май 2010, 0:05

значи колата е 325 проблема е че наскоро смених ск.кутия покарах я 3 дена и последните 2 дена докато загрее колата кутията свири в ниските обороти и колата като загрее спира.. но се чува едно тропане на желязо отдоло когато карам...самянава ме че няма масло тъи като не сме я проверили дали има , дали ако налея ново масло ще се оправи проблема или няма смисал да набутвам допалнителни 50 лева за масло а направо да се отваря ? дано сам бил ясен :help:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Re: Въпрос за ск.кутия

Мнение от ///M_Martin » 26 Май 2010, 0:43

Не знам дали проблема ще се реши от смяната на маслото но няма да стане нищо на кутията ако го смениш ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 26 Май 2010, 19:55

е то няма да и стане ама на мене ще ми стане :lol: никои ли незнае нещо по въпроса ??

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 26 Май 2010, 22:36

vitaliss написа:значи колата е 325 проблема е че наскоро смених ск.кутия покарах я 3 дена и последните 2 дена докато загрее колата кутията свири в ниските обороти и колата като загрее спира.. но се чува едно тропане на желязо отдоло когато карам...самянава ме че няма масло тъи като не сме я проверили дали има , дали ако налея ново масло ще се оправи проблема или няма смисал да набутвам допалнителни 50 лева за масло а направо да се отваря ? дано сам бил ясен :help:

Е то скоросните кутии обикновено са без масло. Най-вероятно и твоята е празана. Отвърти горната пробка за пълнене и бръкни с едно маткуче, за да провериш. Скоросните кутии се пълнят докато прелеят. АКо има масло до пробката сваляй. Ако няма купуваи и наливаи докато прелеее.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 27 Май 2010, 0:36

колега нещо не те разбрах... парво казваш че са без масло после казваш да проверя... :D както и да е... знам как става палненето и проверяването но сега намам време да я закарам при маистора тъи като сам на работа до касно... интересно ми е дали ще утихне само от маслото да не са почнали да се е..ват запчатките от карането...имам чуството че и колата стана по тромава нз дали е от това.. дано да е наред че само пари се влагат в тая кола :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 27 Май 2010, 3:54

vitaliss написа:колега нещо не те разбрах... парво казваш че са без масло после казваш да проверя... :D както и да е... знам как става палненето и проверяването но сега намам време да я закарам при маистора тъи като сам на работа до касно... интересно ми е дали ще утихне само от маслото да не са почнали да се е..ват запчатките от карането...имам чуството че и колата стана по тромава нз дали е от това.. дано да е наред че само пари се влагат в тая кола :driving:

Не вярвам да си си взел чисто нова кутия... Просто провери в сегашната ти дали има масло... А ако нямаш знанията/уменията/времето, то я остави на сервиз да я видят, но задължЕ си вземи 1 ден отпуска и я направи интервенцията, за да няма после още една кутия... И ако не е от маслото/и ако не се оправи от него... му обясни на майстора, който ти я е слагал/при който ще я носиш.... за проблема си... Тука и да гадаем... и боб да хвърляме, и леща, все тая... Майстор не я ли погледне , си остават догатки :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 27 Май 2010, 6:24

Според мен,колега,най-добре си купи масло и директно отвивай отдолу. И да има масло в кутията се си мисля,че е най-добре ти да си сложиш,поне знаеш кво слагаш,щото и да има масло не е гаранция,че е оригиналното.... Ама ако и след това не се оправи.... лошо...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 27 Май 2010, 13:58

нещо не разбрах?

сменил си кутията, но не си проверил масло дали има? :mhihi:

и въобще си мисля, че като слагаш "нова" кутия e повече от задължително да провериш и смениш маслото :yes:

иначе тука незнам как някой ще познае от какво е, освен както вече някой каза да вадиме смилянския и .... :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 30 Май 2010, 7:40

еми до колкото поразпитах има вероятност да е лагер... защото докато е студена колата вие ама в ниските обороти т.е до 2000 оборота.. след това спира.. после като загрее колата кутията спира да пресвирва самоче се чува леко тркартене отдоло докато си карам

Назад към E46