Потропва
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Потропва
Здравейте!Искам да Ви питам едно въпросче! Миналия месец ходих и ми смениха окачването,но си имаше едно претропване от дясно,смисал чува се на завой или в дупка.Прегледаха ми пак окачването и ми казаха,4е всичко било ОК и не само един сервиз.Значи от какво може да е потропването ,така леко туп-туп в завой претропва,само ако има неравност .??????
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Re: Потропва
Рейка? Нея можеш да я провериш и на място като размърдаш волана- ако усетиш неравномерен луфт/тропане може от нея да е...Или пък тампони на амортисъорите....
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Аз го имам същия проблем. Смених преди месец всичко по предницата, а още има едно тропане като от задни тампони на носачите. Почти 99% е от рейката за съжаление аз го имам същия проблем!
Трябва да търсиме рециклиране май май
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Вижте си хубаво тампоните на стабилизиращата щанга - номер 2:bscsystem написа:Аз го имам същия проблем. Смених преди месец всичко по предницата, а още има едно тропане като от задни тампони на носачите. Почти 99% е от рейката за съжаление аз го имам същия проблем!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=31&fg=10
На мен ми похлопваше от там. Като навия волана в крайна позиция и като хвана с ръка щангата и раздрусам се усещаше луфта. Ремонтът на тия тампони е доста евтин.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз много се чудя дали да не ги сменя точно тези четирите тампончета, че имам едно похлопване в предницата и си мисля, че може да е от тях. Все не намирам време да кача колата на подемник и да я огледам...
Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Днес ми прегледаха окачването - опасенията ми, че шарнирите си заминават не се оправдаха. Най-вероятно е то тези тампони на макферсона - ще трябва да ги сменям.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Шарнир няма как да се обърка, нито тампон на носача.
Трябва само да се вдигне колата на подемник - хващате гумата в горния и долния край и редувате бутане-дърпане-бутане-дърпане .... ако има ход=шарнир.
Тампона е още по-лесен - виждате го къде се намира, хващате тънкия край на носача, който влиза в тампона и пак по същия начин - дърпате към вас (на доло), а после бутате силно - ако мръдне дори и малко .... тампона е за смяна.
Аз няколко пъти в годината отивам в сервиз, вдигат я и докато момчетата гледат генерация, масла и т.н. си ги проверявам...
Трябва само да се вдигне колата на подемник - хващате гумата в горния и долния край и редувате бутане-дърпане-бутане-дърпане .... ако има ход=шарнир.
Тампона е още по-лесен - виждате го къде се намира, хващате тънкия край на носача, който влиза в тампона и пак по същия начин - дърпате към вас (на доло), а после бутате силно - ако мръдне дори и малко .... тампона е за смяна.
Аз няколко пъти в годината отивам в сервиз, вдигат я и докато момчетата гледат генерация, масла и т.н. си ги проверявам...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Щом два пъти е гледана в сервиз колата и ти казват, че няма нищо, най-вероятно е рейка...мое предположение. Тук във форума можем само да гадаем. 

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Колега какви пари ти взеха за смяната и реглаш правиха ли?Миналия месец ходих и ми смениха окачването
Загаси колата,волана да е в права позиция и го разклати.Ако не тропа кански не мисля че е рейка,мойта си тропа сериозно в средно положение,обаче като е запален мотора и има налягане в рейката - нямам ядове.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
BoT написа:Загаси колата,волана да е в права позиция и го разклати.Ако не тропа кански не мисля че е рейка,мойта си тропа сериозно в средно положение,обаче като е запален мотора и има налягане в рейката - нямам ядове.
Аз до колкото съм запознат хидравлична рейка се проверява за луфтове само на работещ двигател поне в сервиза в който ходя за окачване така ми я провериха.
13 мнения
• Страница 1 от 1