шум-лагер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
шум-лагер
Здравейте колеги.
От около месец имам неиндефициран до момента шум от към пода.Колата е в сервиз,но не можем да локализираме проблема.Симптомите са стържещ шум(като на лагер) с лека вибрация в диапазона м/у 30-40км/ч(и на скорост и по инерция),с повишаване на скоростта не се усеща.В сервиза бяха сигурни,че е дифа(като го отворихме имаше леко надрано м/у сателитите)след което последва смяната му с такъв втора ръка,но проблема си остана.Лагерите на главините са ок,както и висящия лагер.
Други предложения
От около месец имам неиндефициран до момента шум от към пода.Колата е в сервиз,но не можем да локализираме проблема.Симптомите са стържещ шум(като на лагер) с лека вибрация в диапазона м/у 30-40км/ч(и на скорост и по инерция),с повишаване на скоростта не се усеща.В сервиза бяха сигурни,че е дифа(като го отворихме имаше леко надрано м/у сателитите)след което последва смяната му с такъв втора ръка,но проблема си остана.Лагерите на главините са ок,както и висящия лагер.
Други предложения

Последна промяна Face на 11 Май 2010, 10:49, променена общо 1 път
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Re: шум
А някоя накладка може ли да е?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
От личен опит:
Ако гумите ти са по-старички, с размер от 225/50/16 и нагоре, и са по принцип от твърди каучукови смески, напр. Pirelli P6000, които са с доста висок шумов показател, се чува шум като от лагер на някоя главина.
Ако гумите ти са по-старички, с размер от 225/50/16 и нагоре, и са по принцип от твърди каучукови смески, напр. Pirelli P6000, които са с доста висок шумов показател, се чува шум като от лагер на някоя главина.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
pazokolarov написа:От личен опит:

Пробвай с гуми на някой колега...
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Имам същият проблем и буквално съм проверил всичко-звука е 100% същият и последно съм решил
че са гумите 235/35/19 Мишелин Пилот Спорт ДОТ 2006 и 265/30/19 Кумхо Екта Спорт ДОТ 2007-правилно ли съм се насочил?
П.П.Направих "теста" с качването на подемник,изключвам ДСЦ-то,газ до 140-150км/ч на 6-та,изключвам от скорост и "слушам" и като че ли го няма този гаден шум...

П.П.Направих "теста" с качването на подемник,изключвам ДСЦ-то,газ до 140-150км/ч на 6-та,изключвам от скорост и "слушам" и като че ли го няма този гаден шум...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
xerial написа:Специално за Мишелин - това е една от най-тихите гуми ...
Много хора ми го казват ама на мен си ми шуми и това е

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
pazokolarov написа:От личен опит:
Благодаря много колеги,проблема е локализиран.Да,в гума беше проблема.Сложих задните отпред и звука поизчезна.
Просто бях изключил като вероятност гуми да са причината(тойо Т1Р на 1 сезон),макар да е разисквано в много теми,че именно те са разковничето.Но бях позабравил един сблъсък с републиканската пътна мрежа след който смених задна дясна гума с втора ръка гуд иър от която е идвал и шума!И в сервиза не бяха чували такъв шум от гума.Бях оставил за по натам да я сменя с нова,но ми докара големи ядове това отлагане.Сега имам и диф за продаване

8 мнения
• Страница 1 от 1