ВЕНТИЛАТОР РАДИЯТОР НЕ РАБОТИ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

ВЕНТИЛАТОР РАДИЯТОР НЕ РАБОТИ

Мнение от normata » 30 Апр 2010, 20:59

Здравеите колеги имам проблем е46 м52б20 вентилатура на радиятора ми работи само когато колата си загрее до тук добре но когато пусна климатроника не заработва :( и съответно щом не върви вдига налягането в климатичната инсталация баровете стават мн.високи и вероятноста да гръмне някои маркуч или компресора е реална.Разглобихме вентилатура и се уъказа че проблема е в електрониката :( Втора ръка е от 250 до 400 лв.Когато питах каква е цената на новия само ми се засмяха и казаха не питаи около 1000 :( :( :( :help: :help: :help: :help: Подлежи ли електрониката на ремонт някои имал ли е подобен проблем :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: с кеф...
Мечтае да кара: МИГ29
Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.

Re: ВЕНТИЛАТОР РАДИЯТОР НЕ РАБОТИ

Мнение от katronski_br » 30 Апр 2010, 21:52

Аз си мислех че при свръх налягане се самоизключва компресора, и просто спира да ти духа студено.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 30 Апр 2010, 21:56

Не подлежи. Сменяй. Кофти е, ама няма как))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Boeing

Мнение от karnak » 30 Апр 2010, 22:04

компресора има защита няма да гръмне, :idea: ама ще имаш студено само на дълъг път
REDBULL ДАВА КРИЛА
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 30 Апр 2010, 22:12

Какви 1000 лв ?!!?!? Нова перка за около 400 кнта и си ти ... пак има и разни факира само ел.блока нещо базикат и вс е точно!! Поразпитах по обстойно :yes:
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Май 2010, 0:03

Kолегата по-горе е прав - компресора има датчик, който мери налягането и като се вдигне много, естествено това се отчита от модула на климатика и респективно компресора спира. Нищо няма да й стане на системата. Хората са си го измислили!

Колкото до преката - обикновено гърмят високите скорости, те са общо 6 на брой скорости, ако не се лъжа. Проблема не е само в климатика обаче. Засега можеш да караш без климатик и колата ще се охлажда, но като стане по-топло, дори и без климатик има реална опасност за почне да грее! А почне ли да грее, дори и малко да вдигне над средата(105-110 С нормална работна температура за бензинов двигател) температурата ще иде на 120-130 и налягането в системата става доста голямо, при което доста често гърмят разширителните казанчета, без да е прегрята колата. То прегрее ли се става сложно! Дано да не става.

Колкото до перките: 740 лв. струва оригинална в ДАРУ; има заместители за около 350 - за тях можеш да се свържеш с колгата laviatan; втора ръка са около 200-250;

Ако се навиеш на втора ръка търси някоя, която да е от кола след 2001г, защото ще е внедрен по-новия модел на управление (електрониката) на перката. Те почти нямат този проблем с горенето на скоростите. Можеш да познаеш кога е произведена по индиказията на самата пластмаса на перката. Ще пише нещо подобно ***03, което ще значи, че е произведена март 2003. Това ще е от по-новите модели перки. И не на последно място ще е хубаво след като я вземеш да идеш на диагностика при някой, който разполага с ДИС, за да закачи колата и да тества перката, има си специален тест за нея, за да се установи дали работят всички скорости. На слух не е невъзможно, но е трудно да хванеш кои работят и кои не, а високите се пускат само при големи натоварвания, т.е. тех нема как да ги пробваш седейки пред капака и чакайки да позагрее. Разбираш какво имам предвид, за да може ако има проблем да я върнеш!

Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Май 2010, 8:20

Ха,имам такъв,оригинален 64546905076
цена 360 лева

Потребител
Аватар
Кара: Е46
Мечтае да кара: M..
Детайли за колата: 320D , 2003g

Мнение от woiwodata » 03 Май 2010, 13:22

КОлега и на мен ми спря климатика - поради повреда във вентилатора за охлаждане на питата. Още е студено и затова не съм забелязал че не работи , но след като тези дни не ми тръгна климатика (климатроника) отидох при майстора и той констатира поврреда в перката. Нито една скорост неработи. Колата е 2002г новия феис. 320д . Нов Вентилатор на магазина е 840лв. Предложиха ми отстъпка и крайна цена 740лв. Взех си втора употреба 250лв. Незнам какво да правя стария. Ако някой иска да го ремонтира бих му го дал ако го оправи на някаква сносна цена ще си го запазя за резерва.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318i e46

Мнение от liuben_25 » 09 Май 2010, 16:56

и аз имам проглем сас перката нещо не изка да варти кото пусна климатика варти но когато го спра неизка да варти термостата отваря затваря маркучите почват много да парят но перката не изка да заварти по някое време заварти но много бавно за 5-10 секунди и спира,челсам вав форома че има специална диагностика за перката отидох в петак на дигностика платих си като поп казахами че перката работи нармално.аз го питам защо тогава не варти тои ми каза че двигатела не е вдигнал необходимата температура неможе цял ден да карам и да не вдигне температура да ме извинява този маистор,от там отивам на друго място на един приятел му правиха алфата156 там и остана много доволен отивам аз казахму за перката че не работи и че изкам пална диагностика на колата тои каза ще ти струва толкова естесвено то ва е без значени за6тото има опасност да прегрея мотора направими тои диагностика беше много чакане и човека ми каза колата има два проглема перката работи нормално но имаш изгориал датчик които не дава информация на компа затова не работи перката показамиго намирасе точно до термостата и е хванат с едно болче за главата каза сменяш и ниамаш проглеми а другия проглем е парвата лан сонда. изкам да попитам да ли е от този дачик проглема ??????

Назад към E46