охладителна с-ма

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

охладителна с-ма

Мнение от vitaliss » 03 Май 2010, 18:33

някои може ли да ми даде схема на охладителната система на м54б25 мотора или снимки , проблема е че като застанеш пред колата левия маркуч които излиза от казанчето за парното неможем да разберем каде отива :dunno: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Re: охладителна с-ма

Мнение от pazokolarov » 03 Май 2010, 18:51

Изображение
Варианта е да си или с 4 или с 5, но при теб вероятно е 4. 4 отива в разширителното каззанче.
Ето и още ако е нужно
Изображение
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 03 Май 2010, 18:57

нещо не ми става ясно от тая схема аз 3-ти маркуч на казанчето на парното нямам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 03 Май 2010, 19:00

Пак виж горния пост. Долпълних го докато си го четял. :)
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 03 Май 2010, 19:32

колега тея схеми ги гледах в магазина ама и там нещо немогат да разберат за какво става вапрос ... таи като смених мотора от 1.9 на 2.5 и ще си използвам стария радятор и незнаем кое каде отива сега по каталог радятора го дават 1 към 1 с на 2.5 ама тоя единия маркуч неговата маика неможе да се разбере каде отива :( :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от pazokolarov » 03 Май 2010, 19:54

Виж сега.
Като пускаш тема, старай се да дадеш максимално точна информация за да се надяваш на смислени отговори.
Никой от тук известните ми колеги във форума не може да гадае.
Ами почни с това - смених си двигателя ...... от ...година с М54Б25 .... година и мами**** му и маркуч, дето е ...... не знам де да го навра :dunno:
Разгледай схемите в realoem.com в два прозореца за двата двигателя да ги сравняваш по-лесно и ще се ориентираш.
Изображение
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 03 Май 2010, 20:50

колега мене ако са ми били ясни тия схеми и прочие нямаше да пускам тема ;) нека да обесня .... десния маркуч които идва от парното отива в един клапан и от тоя клапан отива някаде в мотора.... от задния краи на мотора идва маркуч които влиза в долния агал на радятора отгоре е големия маркуч които отива в термостата и в долния ъгъл е др голям маркуч за термостата.... така остава др маркуч които излиза от парното и на него неможе да му намерим мястото... дано да сам бил достатачно ясен :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 03 Май 2010, 21:12

Налейте вода и там откъдето протече, там трябва да е сложен маркуча :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Звучи смешно, но е така!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 03 Май 2010, 21:23

мм нз тоя метод не ми се струва удачен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 03 Май 2010, 21:40

vitaliss написа:мм нз тоя метод не ми се струва удачен...

ми може да не ти се сртува, но щом не искаш да се ориентираш по схемите, остава единствен за теб или има и още един - да немериш човек със същия двигател и да видите. Абе всъщност тоя, дето я прави процедурата да не би да му е за пръв път и да се учи сега. Много ми е странна темата ти! Очаквам скоро да пуснеш още теми между другото
от типа - таблото свети като коледна елха, не ми работи асц, не ми работи абс... ей такива едни :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 03 Май 2010, 21:48

колега колата запали с парвия пат без да дава грешки и такива работи таиче няма да свети като коледна елха...сичко си работи само тоя маркуч не се знае каде отива , маистора си разбира достатачно просто неможе да знае на всяка кола кое каде е без да я е видял зглобена преди това...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 04 Май 2010, 0:04

Чудя се как комуникират останалите контролери с този на новия двигател комп при положение, че най-вероятно новия комп е с дуг вин, различен от този на твойта каола и с който са програмирани останалите - табло, евс и т.н.!

Колкото до маркуча - не е възможно да не е останала свободна дупка... баси! Разбирам, ако са разкостени кабелите да не знаеш в кой датчик да включиш определена букса, ама маркуч! Обикновено от парното единия маркуч влиза в клапана за спиране на топлата вода, а другия обикновено влиза в някой фланец...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 04 Май 2010, 1:29

да колега то4но тоя другия маркуч които казваш че влиза в някои фланец неможе да се разбере каде отива...колкото до ивиеса и таблото всичко по колата е сменено ивиес,табло,абс контрола,двигател с електроника,скоростна кутия,кардан,диференциал,окачвване,кутията за филтъра,спирачни апарати с дискове и то това маи беше таиче всичко по колата си бачка идеално и всичко си е на 2.5 :driving: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vitaliss » 05 Май 2010, 18:30

добре няма ли колега с м54б25 мотор да садеиства по някакъв начин :help: това е маркуча за студената вода на парното нз каде отива....смятаме да го варжем към маркуча наи доло в радятора в дясно дали ще има проблеми

Назад към E46