Странни проблеми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Странни проблеми
Здравейте,
Изведнъж е46-цата почна да се държи странно, по-точно като светна фаровете (фабричен ксенон) и ми показва, че десният не работи, което наистина е така - не свети, а на таблото ми светват две жълти лампи и изпииуква - тази която е за АСЦ-то и още една.
Отделно след като бях карал на един фар когато спрях и включих на неутрална (колата е автоматик) след това не ми даваше да включа нито задна нито директно и трябваше да гася колата и да я запаля наново.
Не мога да разбера това, че не работи единият фар кара автоматика да блокира, т.е. един вид колата ме кара да и обърна внимание, че нещо не е наред или става въпрос за отделни проблеми? И как всъщност ксенона е изгорял, след като доколкото знам ксенона не може да изгори, а по-скоро с времето започва да свети по-слабо?
Изведнъж е46-цата почна да се държи странно, по-точно като светна фаровете (фабричен ксенон) и ми показва, че десният не работи, което наистина е така - не свети, а на таблото ми светват две жълти лампи и изпииуква - тази която е за АСЦ-то и още една.
Отделно след като бях карал на един фар когато спрях и включих на неутрална (колата е автоматик) след това не ми даваше да включа нито задна нито директно и трябваше да гася колата и да я запаля наново.
Не мога да разбера това, че не работи единият фар кара автоматика да блокира, т.е. един вид колата ме кара да и обърна внимание, че нещо не е наред или става въпрос за отделни проблеми? И как всъщност ксенона е изгорял, след като доколкото знам ксенона не може да изгори, а по-скоро с времето започва да свети по-слабо?
- soreman
- младши ентусиаст
-
Re: Странни проблеми
fastv6 написа:Гори си като свещ, определено трябва да и обърнеш внимание на колата.
Ще отида след празниците задължително, но се чудех това със скоростите свързано ли е със ксенона или не е, т.е. дали да я карам до тогава или не...
Преди да ми го направи този номер си я карах цял ден без да пускам фаровете и нямаше никакви проблеми, но след като ми направи този номер я оставих в гаража и не я карам.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
ти сериозно ли мислиш че колата те "побутва" да и обърнеш внимание?май много филми гледаш у вас а?това да не е Хърби?
днеска го даваха по БТВ,кола с мнение...изгоряла крушката и колата отказва да включи задна докато не я смениш.... какво ли още ще чуем...

това с лампите по таблото, включително и гаснене на фарове, нулиране на табло и т.н. при мен се получи от кофти акумолатор
може да направиш една диагностика все пак
...и да смениш крушките на фаровете ако са изгорели наистина
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
© написа:това с лампите по таблото, включително и гаснене на фарове, нулиране на табло и т.н. при мен се получи от кофти акумолатор

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
martin_g60 написа::yes: Най-верояното-замери си акумулатора и алтернатора и след това гадай дали колата е с мнение
+1

- soreman
- младши ентусиаст
-
За информация - оказа се, че има връзка между проблема с фаровете и скоростната кутия, а именно - поради дефект в модула за светлините, при натискане на педала на спирачката, комппютъра не винаги отчита, че е натиснат и съответно скоростният лост не дава да се включва на D или R.
Според Камор педала на спирачката е вързан към този модул и от там скоростната кутия взима информацията всъщност за натискането на педала на спирачката.
Така, че се оказа че си има връзка между двете
Според Камор педала на спирачката е вързан към този модул и от там скоростната кутия взима информацията всъщност за натискането на педала на спирачката.
Така, че се оказа че си има връзка между двете

8 мнения
• Страница 1 от 1