смяна масло на скорости на E46 AVTOMATIK

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

смяна масло на скорости на E46 AVTOMATIK

Мнение от juliantiger » 20 Апр 2010, 15:47

предстои смяна на маслото на Е46 98 год 318i на скоростите а те са AVTOMATIK, някой дали знае колко струва тая смяна и каде да я направя, че "майстори много". Какаво масло се слада, колко литра, има ли специален начин за смяната, дочух че се правело някакво продухване, кажете ако сте запознати.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: смяна масло на скорости на E46 AVTOMATIK

Мнение от adovet » 20 Апр 2010, 16:15

Аз на мойта ще го сменям след около 10 000км.Разбрал съм се с майстора ми и каза, че ще ми струва максимум 300лв.Това включва маслото филтъра и работа.Зависело какво е маслото.На диагностиката ми показа, че има 78% вискозитет.Иначе нямам проблеми с превключването на скоростите.

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Апр 2010, 21:40

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 20 Апр 2010, 22:22

juliantiger написа:предстои смяна на маслото на Е46 98 год 318i на скоростите а те са AVTOMATIK, някой дали знае колко струва тая смяна и каде да я направя, че "майстори много". Какаво масло се слада, колко литра, има ли специален начин за смяната, дочух че се правело някакво продухване, кажете ако сте запознати.

Добре дошъл във форума и честита нова "жена"!
И за да избегнеш подобни на моя моя на моя пост "конси евангелия" хокания и заключени теми от модераторите, те съветявам най-приятелски преди да пуснеш нова тема, да изтормозиш максимално е те тзи функцийка на форума:
(виж прикачения файл)
защото е много изнервящо да гледащак се появяват едни и същи теми с всеки новодошъл във форума и същността на форума се загубва някъде в безбройните безмислени писания.
Извинявам се за назидателния тон, ако така изглежда.

П.С. За маслото на автоматика можеш да потърсиш за още информация и в подфорума на Е39. Те са със същите скоростни кутии като нашите.
Изображение
ИзображениеИзображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 20 Апр 2010, 22:37

:lol: :mhihi: :mhihi:
това ще си го запиша някъде

колега , ако има нещо ново по темата може да използваш тази която съм посочил
и колегата преди мен е прав

Назад към E46