Отчитане на средна скорост

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Отчитане на средна скорост

Мнение от pistata9889 » 19 Апр 2010, 9:54

Колеги,всички други данни,ми ги показва идеално само средната скорост играе в диапазон,40–50км,като последното ми пътуване беше на 1000км и пак не мръдна,как е отчита тази скорост,и ако може да се оправи как?
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Re: Отчитане на средна скорос

Мнение от Next » 19 Апр 2010, 10:40

Задръж "BC" на лостчето за мигачите и ще се занули :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 19 Апр 2010, 11:24

Като влезеш в режим на БК да ти показва средната скорост, натисни и задръй бутона на БК-то докато излязат чертичките - занулява се показанието и започва да се изчислява на ново.
Ако не се лъжа, този показател се изчислява на базата на изминатитте километри и времето за работа на двигателя. Това ще рече, че ср. скорост ти се изчислява и дори когато колата чака на сфетофар, примерно, но тогава този показател намалява абсолютна си стойност (която се изобразява на дисплея) защото времето се увеличава, а изминатите километри - не.
Колкото по-голям ти е периода за отчитане, токова ср.ск. ще е по-ниска.
Ако искаш да разбереш конкретна стойност на ср.ск. за дадено пътуване, занулявай БК-то преди тръгването.
Малко май не можах да го обясня много подробно, но се надявам да си ме разбрал в общи линии :oops:
Изображение
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 19 Апр 2010, 15:49

Благодаря колеги,занулих го,сега остава като я покарам да видим как ще се държи. :yes:
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA+чип
Мечтае да кара: черно М6

Мнение от Kalinski » 19 Апр 2010, 18:19

Това със зануляването не знаех че така става. Занулявал съм като сваля акумулатора ама не и с бутона на мигача :mhihi:

Ще пробвам и аз тъи като моята скорост стои все на 30км . Което си е супер малко. Дори и из варна карам под 70... за извън града да не говорим.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Апр 2010, 18:24

какво ли не научава човек от форумите :mhihi:
отчитането на средната скорост ще е 5-6км по-ниско от това което показва стрелката, защото се взема предвид електронният километраж, който е удивително точен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525д 2001
Мечтае да кара: F13 с М буквичка.

Мнение от DiMIcha84 » 19 Апр 2010, 18:45

pistata9889 написа:Колеги,всички други данни,ми ги показва идеално само средната скорост играе в диапазон,40–50км,като последното ми пътуване беше на 1000км и пак не мръдна,как е отчита тази скорост,и ако може да се оправи как?

При мен е абсолютно същата работа и аз много пути съм се чудил закакво е толкова ниска средната скорост.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 19 Апр 2010, 19:25

© написа:какво ли не научава човек от форумите :mhihi:
отчитането на средната скорост ще е 5-6км по-ниско от това което показва стрелката, защото се взема предвид електронният километраж, който е удивително точен

според мен отчитането не е вярно поне при мен щото сам ходил от Варна до Провадия по магистралата 50 отиване и 50км вращане при средна скорост 130... а ми показва средна 40-50... ;) там като отидох наи мн 2 мин да съм карал с 50-60 тъи като градчето е мн малко. И после на обратно пак 130.. по магистралата а продалжава да си показва средна на бордовия не повече от 50...

А сега не превишава и 30.. :mhihi:
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 19 Апр 2010, 19:35

Kalinski написа:
© написа:какво ли не научава човек от форумите :mhihi:

според мен отчитането не е вярно поне при мен щото сам ходил от Варна до Провадия по магистралата 50 отиване и 50км вращане при средна скорост 130... а ми показва средна 40-50... ;) там като отидох наи мн 2 мин да съм карал с 50-60 тъи като градчето е мн малко. И после на обратно пак 130.. по магистралата а продалжава да си показва средна на бордовия не повече от 50...

А сега не превишава и 30.. :mhihi:

При мен и на новата и на старата е верен...съвсем малки разлики...последния път като засичах разхода занулих и средната скорост - автопилот на 120 и така минах 210 км...средната скорост беше 117км/ч.

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Апр 2010, 20:22

имах предвид, че отчитането на скоростта от "електронният километраж" е много точно +-1км/ч спрямо GPS при стандартни гуми, а това е 5-7км/ч по-ниско от това което ви показва стрелката
а самото отчитане на средната скорост също трябва да е вярно, това което казваш - 130км/ч, а да отчита 40-50 при мен не се е случвало

ентусиаст
Аватар

Мнение от pistata9889 » 19 Апр 2010, 21:14

DiMIcha84 написа:
pistata9889 написа:Колеги,всички други данни,ми ги показва идеално само средната скорост играе в диапазон,40–50км,като последното ми пътуване беше на 1000км и пак не мръдна,как е отчита тази скорост,и ако може да се оправи как?

При мен е абсолютно същата работа и аз много пути съм се чудил закакво е толкова ниска средната скорост.

Колега а преди да тръгнеш занули ли средната скорост,че аз без да е занулявам за1000км покачи от 47 на 50,а одеве като я занулих друго почна да показва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kalinski » 19 Апр 2010, 23:28

Ще експериментирам пак утре с рестартирането пък да видим :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 20 Апр 2010, 9:11

Много лесно може да го проверите дали отчита вярно. Занулявате го и същевременно засичате с часовник колко време сте карали. След това разделяте изминатото разстояние на времето, през което сте карали и получавате средната скорост. Аз не съм се занимавал да го смятам, защото ми се струва горе долу вярно при мен. Ако сте карали например 30 минути и сте изминали 10км в задръстването, би трябвало да ви покаже 20км/ч средна скорост.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 20 Апр 2010, 12:14

Абсолютно вярно си отчита.Смятаго средно пропрционално
на времето,в което работи двигателя и изминатото разстояние.
В началото и аз бях шокиран как за 2500 км. скороста се покачи
само с 6км. ,но като го занулих всичко си дойде на мястото :angel:
от свинята лебед не става...

Назад към E46