масло в ЕГР-а?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
масло в ЕГР-а?
От къде може да идва маслото в ЕГРа? В последно време забелязвам, че се омазнява вътре. Турбо? Маслени сегменти? Автомобилът е 320д '99.
някви коментари? и как да го диагностицирам по-точно? Гледаха ми турбото, било добре уж, но не са го сваляли от колата.
мерси
някви коментари? и как да го диагностицирам по-точно? Гледаха ми турбото, било добре уж, но не са го сваляли от колата.
мерси
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: масло в ЕГР-а?
ЕГР-а винаги е омаслен и с много нагар по него (освен ако не е чистен). Иначе може да мята масло от турбината, но е малко вероятно да стигне чак до ЕГР-а.
Si non confectus, non reficiat.
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Хм , как така там масло , то само въздух минава и сажди от изгорелита газове
А от турбото как ще качи там масло ... верно е много далече !
Данеби просто саждите да са мазни - то нащо гориво е кат мазут , затова може така да ти се струва !
А от турбото как ще качи там масло ... верно е много далече !
Данеби просто саждите да са мазни - то нащо гориво е кат мазут , затова може така да ти се струва !

- Zagy
- нафтения
-
Саждите са доста мазни - питай ме като съм чистил - бях станал като коминочистач... гонеха ме да ме пипат за късмет 

- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Верно е , моя АГР ми го чисти 1 монтьор ... ама викам дай да го видя - после ръцете с коресилин иначе няма измиване.

ами не знам и аз, но ми се струва , че твърде много масло има, може би в газовете имам масло? трябва да почна да го следя с пръчката.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Zagy написа:ЕГР-а винаги е омаслен и с много нагар по него (освен ако не е чистен). Иначе може да мята масло от турбината, но е малко вероятно да стигне чак до ЕГР-а.
баш бая сие от турбината.... това масло влиза и чак в цилиндрите.... и когато се разтече много има случаи да се реже или сваля маркуча преди АГРа защото мотора не изгася, а се форсира сам

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Zagy
- нафтения
-
LUCIFER'S написа:баш бая сие от турбината.... това масло влиза и чак в цилиндрите.... и когато се разтече много има случаи да се реже или сваля маркуча преди АГРа защото мотора не изгася, а се форсира сам
Много си прав - знам точно за какво иде реч - случи ли се е страшно!
ами колеги отвън турбото ми не е омазнено. Може ли пак да е от него в такъв случай? Колата си върви нормално мисля.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Колега всяко от едно турбо се изпарява минимално кол.масло.С времето тово масло се събира в интерколера и от интерколера хоп в АГРа.И при мен беше така.Свалих колера(става елементарно)измих с бензин го и вече един месец няма масло АГРа.Убеден съм че имаш масло(може и малко)в колера.
11 мнения
• Страница 1 от 1