Изход за усилвател на голяма навигация

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Изход за усилвател на голяма навигация

Мнение от Pancho-M3 » 30 Яну 2010, 19:47

Някой може ли да помогне с изход за усилвател за голямата навигация.От кои кабели на буксата трябва да се изведе.
Искам да сложа усливател !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Re: Изход за усилвател на голяма навигация

Мнение от skp » 03 Фев 2010, 1:03

Ако си с голямата навигация трябва да имаш фабричен усилвател в багажника. Аз лично го махнах и си сложих друг усилвател. Закачих се на куплунга на оригиналния усилвател. Ти какво конкретно искаш да правиш? Аудио сигналите при варианта с нави са "балансирани". Не можеш току така да закачиш усилвател - трябва преобразувател или усилвател с балансирани входове. Мога да опитам да изровя описанието на изводите на куплунзите, но е хубаво да знаеш предварително какво мислиш да правиш.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 03 Фев 2010, 8:52

ами например- аз исакм да сменя тоя оригинален усилвател и да си сложа по-силни колони + суб бас
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Потребител
Аватар

Мнение от Pancho-M3 » 03 Фев 2010, 23:22

Ами да и аз същото .Какво друго да искам :)
Искам да не махам навигацията и да имам добър звук ,като Bose на Audi или поне близо :)
усилвател, по-добри и мощни колони, събуфер

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 06 Фев 2010, 13:51

колега аз сам с голямата навигация такъв изход нямаш начина е следния купуваш филтър за висок сигнал около 12 лв и хващаш сигнал от колоните някой усилватели имат такъв вход. аз лично си продавам услвателя с суббуфера комлект той има такъв вход но и сам сложил и филтър марката е BOSS ина буфера и на усилвателя усилвателя 4 канален + суббуфер по четери транзистора на канал преди 2 години го взех за 1500лв сега го давам ако някой се интересува за 300лв вече съм женен с дете и ми трябва багажника празен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Мнение от skp » 06 Фев 2010, 14:39

Най-лесния начин е да си купите усилвател, който има високосигнални входове (Демек поддържа вход от тонколона). Тези входове са балансирани. Откачате оригиналния усилвател и се връзвате за куплунга. Ето описанието на изводите
http://www.unitedbimmer.com/forums/car- ... -send.html
Кабела с който се вързвате за да вземете сигнал не трябва да е коаксиален (чинчов) а усукана двойка.
Друга особеност на колата е, че оригиналният усилвател е 10 канален с активно филтриране. Тоест всеки говорител в колата с свързан директно за собствен усилвател и е без пасивен филтър. От описанието на изводите на куплунга на усилвателя ще видите, че всеки от говорителите в колата е вързан директно. Така че, ако решите да монтирате само по мощен усилвател на мястото на оригиналния и искате да запазите оригиналните говорители ще трябва да сложите и пасивни филтри за говорителите. Другия вариант е да направите активно филтриране. Съветвам ви да ползвате оригиналното окабеляване за говорителите а не да опъвате собствени кабели.
Сега не се сещам за други особености. Ако има нещо питайте.

Потребител
Аватар

Мнение от Pancho-M3 » 07 Фев 2010, 22:58

кажи някой примерен такъв тип усилвател

Назад към E46