Проблем с температурата на 320д.136кс.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- georgi1957
- Потребител
-
Re: Проблем с температурата на 320д.136кс.
Harvester11 написа:И аз го имам същия проблем утре ще сменя големия ,ако не се оправи ще сменя и малкия. Но си мисля че ще излезе от големия. А малкия се намира отпред на главата захванат върху желязна тръба и единият му край е затапен има нещто като за обезвъздушаване
От личен опит - смени пъво малкия термостат - сменя се за 10 минити. Пробвай колата и съм сигурен че ще загрее по средата. Гаранция. че големия работи.
- georgi1957
- Потребител
-
Vanio_bmw написа:е то4но това е термостата на ЕГР-а, вр1тката отстрани е за обезв1зду6аване на системата (това е наи високата то4ка за обезв1зду6аване ) , но има и о6те една която е за парното да духа топло и се намира до буксата на компа в отделението вдясно на ДВГ-я.П1рво се развива с отвертка клапи4ката на малкия термостат , след като запо4не да хв1р4и само вода ,а не пяна от там се завинтва и се повтаря процедурата и с др клапи4ка (горната),като долната ве4е е затворена.През цялото време климатроника е пуснат на 32 градуса МАХ температура и на наи слаб вентилатор (1 степен) + отгоре да е на 3 4ервени то4ки в1ртока.Така се обезв1зду6ава системата и духа топло ,след интервенцията.
Точно така. прав си Vanio_bmw, има и още една "врътка" за обезвъздушаване на маркуча който влиза в купето /намира се до допълнителния подгревател Вебасто/ Ако термостата на ЕГР не работи. "тракторчето" не излиза от синята зона и си мръзнеш цяла зима.....
На 99,9% сам сигурен че проблема ми е в големия термостат, щом като стрелката още не е излязла от синичкото а радиатора става топъл.
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
georgi1957 написа:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2105&hg=11&fg=35 № 8 е малкия термостат и се закрепва върху № 1 от следващата илюстрацияhttp://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2231&hg=11&fg=50

- plastic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: kakvoto nabaria
- Мечтае да кара: samolet :P
- Детайли за колата: super traktor 320d
термостат големия на 100% както казват колегите.
Аз купух колата и на 4 ден се скапа направо смених малко.
Е трудно със смяната че се откачат някой неща но не му мисли!!!
Аз купух колата и на 4 ден се скапа направо смених малко.
Е трудно със смяната че се откачат някой неща но не му мисли!!!
- georgikostov
- Потребител
-
- Кара: бмв-е46 320д
колеги целият проблем идва от малкия.просто го сменете и няма да имате пове4е проблеми.54лв е цаната му може и сами да го смените.елементарное.сменето го и после пак 6те говорим.успех

- Kalinski
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320dA+чип
- Мечтае да кара: черно М6
vanko0504 написа:На 99,9% сам сигурен че проблема ми е в големия термостат, щом като стрелката още не е излязла от синичкото а радиатора става топъл.
И аз така се заблудих и в краина сметка проблемния се оказа малкия . А е само 60лв и се сменя за 5 мин. от теб самия.
За да се убедиш в кои е проблема направо свали малкия при студена кола . Ако седи отворен... то значи тои е проблемния. Ако е затворен.. то значи си работи и за смяна е големия. За да направиш тази проверка с малкия дори не е нужно да обезвъздушаваш. Вече големия има нужда от това. Дано проблема ти е в малкия тъи като е евтин и не се налага да ходиш при маистори да ти го слагат.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
а някои може ли да каже какво точно прави термостата на агр-то,кога отваря и кога затваря и какво общо има с загряването на колата

- iu_bmw_alpin
- Потребител
-
zdraveite,i ot men kolegi!sa6tiq problem go imam i az.smenih golemiq termostat,za6toto mi se povredi plastmasovata osnova,no ne sam znael 4e ima i malak termostat poneje go karam ot skoro.blagodarq vi 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
iu_bmw_alpin написа:zdraveite,i ot men kolegi!sa6tiq problem go imam i az.smenih golemiq termostat,za6toto mi se povredi plastmasovata osnova,no ne sam znael 4e ima i malak termostat poneje go karam ot skoro.blagodarq vi
За нищо.

В бъдеще пиши на кирилица, колега, защото в противен случай мненията ти ще бъдат трити от модераторите във форума.
П.С. Добре дошъл!

- dreamland_1
- кандидат ентусиаст
-
Колеги ето ме и мен със сходен проблем.Сутринта ходих с колата на 15 км и стигнах до там но стрелката на температурата още не беше стигнала вертикално положение,а като я запалих на място е работила около 5-7 мин.Аз същоо имам климатроник но започва да ми духа топло чак когато стрелката на темп. стигне вертикално положение.Дайте съвет нормално ли е това или и аз да сменям термостати?
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- stanislav angelov
- Потребител
-
- Кара: e46 320d avtomatik 2001

сходни са ми проблемите с повечето колеги ,смених само малкия (купих и двата от

просто малкия го смених за 5 мин. а за голямия ми се стори ,че ще мръзна още поне час та го оставих за утре
и в крайна сметка се оказа ,че ми остана един малък работещ (надявам се)

- iu_bmw_alpin
- Потребител
-
колега,свали си малкия термостат,които се намира на еге-ра преди да си палил колата(когато е още студена).сваля се точно за 3 минути.като го свалиш,духни през него,ако не задържа го сменяй.вчера смених моя и закова на 90 градуса и не мърда от там.за разстояние от 4 километра загря на 90 градуса.успех! : 

- stanislav angelov
- Потребител
-
- Кара: e46 320d avtomatik 2001
здравейте отново,вчера след голями премеждия смених и големият термо. и температурата застана най накрая на мечтаното място(на средата) колата работи на място около30,40 мин. долях в казана после направих няколко кръга в махалата пак проверих нивото, проверих и двете пробки (на малкия терм. и на казанчето ) ок,но долният маркуч остана студен само той,та възможно ли е да не е отворил от студеното време или аз бъркам някъде
следвах стриктно напътствията ви за което благодаря.
п.с. - някой да знае случайно около района на бъкстон магазин в който да продават щипки за предната кора на двг.?
мерси
следвах стриктно напътствията ви за което благодаря.
п.с. - някой да знае случайно около района на бъкстон магазин в който да продават щипки за предната кора на двг.?
мерси
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3