светлина за мъгла ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
светлина за мъгла ?
За много години колеги
., мн здраве и безаварийни км.
Имам ''малък'' проблем
От известно време ми светна индикацията за изгоряла крушка , проверих вси4ко -не видях проблем (смених вси4ки крушки+ проверих ел.връзките).Забелязах оба4е 4е не ми свети стоп4ето за мъгла (което е на багажника(малкото в ляво))-размърдах клемите ,пръсках с контактен спрей ,нова крушка - и пак не свети !Предпазител за тази светлина разбрах 4е НЯМА (поне в джабката) кабела идва директно от пин 29 ЛМ .Клю4а за светлините (лайт модула) проверих ,няма разхлабени връзки , ина4е на таблото си светва при вклю4ване символа (жълтия) т.е -проблема не е и в този модул.Май остава да е прекъснат някъде проводника в сектора м/у таблото и задния стоп
Дайте и някакви др идеи какво да направя да отстраня проблема.
ПП.Видях 4е имам нагоряло кра4е (пин 4) ,но той е на големия стоп (долу) , дали има връзка с въпросната светлина и ''гадната'' сигнализация ?

Имам ''малък'' проблем

От известно време ми светна индикацията за изгоряла крушка , проверих вси4ко -не видях проблем (смених вси4ки крушки+ проверих ел.връзките).Забелязах оба4е 4е не ми свети стоп4ето за мъгла (което е на багажника(малкото в ляво))-размърдах клемите ,пръсках с контактен спрей ,нова крушка - и пак не свети !Предпазител за тази светлина разбрах 4е НЯМА (поне в джабката) кабела идва директно от пин 29 ЛМ .Клю4а за светлините (лайт модула) проверих ,няма разхлабени връзки , ина4е на таблото си светва при вклю4ване символа (жълтия) т.е -проблема не е и в този модул.Май остава да е прекъснат някъде проводника в сектора м/у таблото и задния стоп

Дайте и някакви др идеи какво да направя да отстраня проблема.
ПП.Видях 4е имам нагоряло кра4е (пин 4) ,но той е на големия стоп (долу) , дали има връзка с въпросната светлина и ''гадната'' сигнализация ?
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: светлина за мъгла ?
Точно нагорялото краче на стопа дава тази грешка. Почисти го и малко го стегни.
А относно задната светлина за мъгла - нали знаеш че свети само на включени къси светлини ?
А относно задната светлина за мъгла - нали знаеш че свети само на включени къси светлини ?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:Точно нагорялото краче на стопа дава тази грешка. Почисти го и малко го стегни.
знам колега 4е работи с късите.Относно кра4ето ве4е сам го по4истил , то не може да се стегне,но съм присвил обув4ицата на буксата дето влиза в него така 4е не е там проблема ,за съжаление.
Най-вероятно се е прекъснал някой кабел от снопа кабели отиващи към капака на багажника. Има една гумена връзка между купето и капака и от честото отваряне-затваряне кабелите се прекъсват и се наблюдават всякакви фантастични ефекти. На мен също не ми светеше точно тази светлина за мъглата, още като купих колата, оправих я..след година спряха да ми светят задните светлини и когато включа на задна скорост фаровете ми започваха да мигат като мигачи, оказаха се пак прекъснати кабели на същото място - връзката с багажника, прекъснатите кабели давали късо и лайт модула се шашка.
fleppy написа:Най-вероятно се е прекъснал някой кабел от снопа кабели отиващи към капака на багажника. Има една гумена връзка между купето и капака и от честото отваряне-затваряне кабелите се прекъсват и се наблюдават всякакви фантастични ефекти. На мен също не ми светеше точно тази светлина за мъглата, още като купих колата, оправих я..след година спряха да ми светят задните светлини и когато включа на задна скорост фаровете ми започваха да мигат като мигачи, оказаха се пак прекъснати кабели на същото място - връзката с багажника, прекъснатите кабели давали късо и лайт модула се шашка.
Да колега ,днес погледнах там(в гумения марку4 м/у купето и багажника) и наистина видях 4е 2 кабел4ета се бяха зак1сали и пооголели

5 мнения
• Страница 1 от 1