E46 с мотор М43B19 - 118к.с. - клапани
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Voinika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 печка, самъ сменя скоростъ
- Мечтае да кара: танк
- Детайли за колата: мноо бяга и все ми говори нещо!??!
E46 с мотор М43B19 - 118к.с. - клапани
Здарвейте колеги,
дайте джокер, регулират ли се клапаните на E46 с мотор М43B19 - 118к.с. 1998ма или са хидравлични??
Брат ми е с такава и нещо му барабани откам капака на клапаните а аз съм по печките и на бензинките
(специялно тоя мотор) не съм на ясно.
Звукът идва м/у капака на клапаните и всмукателните колектори?
дайте джокер, регулират ли се клапаните на E46 с мотор М43B19 - 118к.с. 1998ма или са хидравлични??
Брат ми е с такава и нещо му барабани откам капака на клапаните а аз съм по печките и на бензинките
(специялно тоя мотор) не съм на ясно.
Звукът идва м/у капака на клапаните и всмукателните колектори?

Re: E46 с мотор М43B19 - 118к.с. - клапани
Според мен звука идва от веригата! Сигурно се е разшляпала. И на други коли съм го виждал/чувал това. НО... може какво ли не да е. Обясни по-точно или по-добре идете в сервиз! А по прибцип м43 си имат един специфичен шум от колелторите, който го имат 99%, нещо като тракане. Имаше скоро една тема, в която се обсъждаше това. Ако е то, не е фатално!
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Voinika написа: ...... Звукът идва м/у капака на клапаните и всмукателните колектори?
Хидравлични са.
Сигурен ли си че звука не е от дюзите, казваш че идва м/у капака на клапаните и всмук. колектори...
- Voinika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 печка, самъ сменя скоростъ
- Мечтае да кара: танк
- Детайли за колата: мноо бяга и все ми говори нещо!??!
slitter написа:Според мен звука идва от веригата! Сигурно се е разшляпала. И на други коли съм го виждал/чувал това. НО... може какво ли не да е. Обясни по-точно или по-добре идете в сервиз! А по прибцип м43 си имат един специфичен шум от колелторите, който го имат 99%, нещо като тракане. Имаше скоро една тема, в която се обсъждаше това. Ако е то, не е фатално!
Да колега прав си, слушахме го пак и наистина тва тракане идва откъм колекторите, подобен е
звукът на тракане на клапани и за това се бяхме заблудили, но наистина се чува от колекторите
и дроселовата клапа

Какво може пък да им трака на тея колектори, виждал съм такива М43 отворени и там има само една
голяма клапа (пеперудка дето и викат - на мойта печка са 6 малки и доста хора ги махат тея пеперудки че М57 ги гълта

дали е от нея?
Или ако можеш пусни един линк към тая тема която спомена по горе.
Благодарско
5 мнения
• Страница 1 от 1