Масло Двигател
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Масло Двигател
Здравейте колеги .. искам да попитам колко литра масло събира двигателя на Е 46 99год. бензин 6 цилиндъра.. Защото предния път като го сменях ми наляха 6 литра, а сега 5,7 литра .. колко трябва да е точно.. карам с масло Лики Моули .. Благодаря .
Hah
Re: Масло Двигател
6.5 литра със филтъра и моя съвет е не караи с това масло, ползваи кастрол или масло бмв което е пак кастрол 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
dorian82 написа:6.5 литра със филтъра и моя съвет е не караи с това масло, ползваи кастрол или масло бмв което е пак кастрол
Лики Моли не е лошо масло. А и не съм чувал за "паралелни" партиди, докато при Кастрол....
И аз иначе карам с БМВ масло.
Иначе количеството при М52 е точно това
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
ас карам всичките ми коли с ликимоли,и е супер.поне нямя менте засега.докато кастрола масово е турски 

Колеги, значи последно остава 6.5 литра .. и да отбележа,че с Лики Моули карам вече 50 000 км и няма проблем, не го хаби кои знае колко.. усещам минимална загуба на маслото когато вече трябва да се сменя но не толкова че да прави впечатление.
Hah
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Shmekera написа:Колеги, значи последно остава 6.5 литра .. и да отбележа,че с Лики Моули карам вече 50 000 км и няма проблем, не го хаби кои знае колко.. усещам минимална загуба на маслото когато вече трябва да се сменя но не толкова че да прави впечатление.
бих казал, че 6,5 е по книжка, но около 6-те литра е по-вярно досега 2 пъти съм сменял и 6 литра и е екстра ама все пак си има пръчка за тая работа.
Пробвай да сипеш 6 и ако е нужно долей и половинката

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- DiMIcha84
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525д 2001
- Мечтае да кара: F13 с М буквичка.
Ми аз съм с абсолютно същото БМВ купих го наскоро не бях му сменял маслото досега, и не знаех какво точно е нужното количесто и му налях точно 6.5 литра, но в последствие видях, че е малко повече от максимума означен на щеката за маслото, между другото и аз съм с ликю моли и съм доволен до момента.
Аз Май месец тази година я взех мойта 316и / 99 / 1.9 и не знаех какво масло да и сложа. Та сложих Fuch 5/40 и не ми е правило проблеми (към 110лв с филтъра). Но сега отново трябва да сменям
(след 10 000км), та моля ако някой може да даде съвет какво масло да сложа и с какви параметри. Има ли значение, километрите на колата и това, че идва зима?
Колко струва това на бмв маслото, някой знае ли?
Благодаря ви.

Колко струва това на бмв маслото, някой знае ли?
Благодаря ви.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега и моят двигател е М43 като твоя и аз карам с 10в40 БМВ масло - вече се продава на доста места около 15лв. литъра (за бутилирано говоря). Двигателят събира точно 4ри литра , но аз винаги слагам около 3.7-3.8 за да е по средата м/у минимума и максимума.
Но ти щом си се спрял на 5в40 (пълна синтетика предполагам) и не ти го хаби продължи да караш с такова.
Но ти щом си се спрял на 5в40 (пълна синтетика предполагам) и не ти го хаби продължи да караш с такова.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

9 мнения
• Страница 1 от 1