ABS, DSC и спидометър не работят

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: C20LET

ABS, DSC и спидометър не работят

Мнение от m4r1qn » 03 Окт 2009, 21:28

Днес при едно стандартно спиране безпричинно се включи АБС и след това светнаха лампите на ДиЕсСи, удивителната в червено и тази на АБС-а. След като потеглих видях, че не работи АБС-а, ДиЕсСи-то, спидометър-а и всичко свързано с него - показвачката за моментен разход, показанията на БК за разхода на км, онази хубавина на чистачките, при която в движение на автомобила се движат постоянно, а като спреш се движат през интервал. То че ще ходя на диагностика е ясно, но моля за идеи какво се е случило.

ентусиаст
Аватар

Re: ABS, DSC и спидометър не работят

Мнение от plamen_hh » 03 Окт 2009, 21:57

Единия от датчиците на задните колела на abs-а ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от m4r1qn » 03 Окт 2009, 22:07

Показанията на спидометъра от същите тези датчици ли се вземат?!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoyan7777 » 04 Окт 2009, 6:07

да
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от m4r1qn » 05 Окт 2009, 13:47

Днес сутринта всичко проработи и лампите изгаснаха. От Дару кар ме посъветваха да не предприемаме мерки за сега, а когато проблема се появи отново. Благодаря на колегите.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 05 Окт 2009, 14:08

Колега писал съм за проблема в темата DIY (хвърли един поглед), явно ти е мръсен датчика за да ти прави такива проблеми и най-добре ще е да го почистиш ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 12 Окт 2009, 11:55

Това е дело на джадайте от дарукар, правят ни саботаж със руска техника :bang: :mhihi: :mhihi: 1ч. преди да пуснеш темата ми се случи абсолютно същото нещо, а докато се чудих какво става ми звънна още един приятел да ме пита за същия проблем. :lalala:

Сега остава да видя къде е този датчик и разбирасе да разбера как да го почистя :dummy:
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI 3.0d; E46 LCI 330i
Мечтае да кара: BMW

Мнение от cfk » 12 Окт 2009, 16:18

Не знам дали се почиства, но при мен датчика сдаде по същия начин, отказаха ABS и скоростомер, после се оправиха за малко и пак се прецакаха и така няколко пъти. Закарах я на диагностика, установи се кой е неработещия датчик и като тръгнаха да го сменят така беше клеясал че абсурд да се развие, наложи се да бъде откачено карето и да се разпробие стария датчик, толкова беше зле че нито сваляне нито чистене. Така че имай предвид може да ти се наложи направо да го сменяш като при мен, беше около 60-70 лв. И още нещо, като правиха диагностиката майстора предварително предупреди че проблема може да не се реши само със смяна на датчика а можело да се наложи и смяна на ABS блока,защото и той сдавал понякога заедно с датчика, но със новия датчик и изчистване на грешките нещата си дойдоха на мястото и сега втора година вече нямам проблем.
Изображение

Назад към E46