Вибрации на волана и предницата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
И аз го имах този проблем - шарнир беше при мен,но за тази цел се сменя целия носач...а при Е46 е алуминиев...около 500-600лв. от Дарукар или Камор,можеш някакъв копромисен вариант за около 290-350лв някаква измислена марка(не ти го препоръчвам)....Успех със сервизите 

Killing Ain't Fair,But Somebody Got To Do It!
naskoksan написа:Aurora написа:гумите може да са криви, също виж дали болтовете са стегнати, че понякого не ги стягат добре на гумаджийници и се разхлабяват и особенно в завой почват да тропат и вибрират.
ако вие в завой значи лагерът е заминал
Тук не съм съгласен!
Болтовете на гумите не трябва да се
стягат много, дори пневматичния пистолет
е едно доста голямо недоразумение!
Според мен болтовете трябва да се стягат
не повече от нормалното усилие за това без да
се напрягаш! След това е много трудно да се
развият от движението на колелото.
А ако се пренатегнат след време от мръсотията
почват да клеясват и става страшно
имах няколко случая, когато колелата направо клатеха се, малко след посещаването на гумаджийница, за такива случаи говоря. възможно е, когато болтовете са ръждясали и при завиване със пистолет бавно се завиват, майсторът бърза и не изчаква до край.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Re: Вибрации на волана и предницата
Здравейте колеги, видях, че има 5-6 еднотипни теми с горе долу 1 и същ проблем и се чудех в коя да пусна моя, да ме посъветвате, и избрах тази:
Проблемът е следният; САМО на ляв завой не винаги но в повечето случай, а и ако не е равен асфалта и има неравности на 100% ми къса ръката от вибрации
тресе не само волана ами и цялата кола ... няма значение от скороста ... и при 40 го прави и при 60 ... на по остри завой предимно дето с 100 не може да го хванеш, предна дясна е леко чукната .... дали е от нея или да се ровя и аз по носача
но преди месец ми гледаха окачването и казаха, че е добре .... как мислите вие, Джантата или нещо по-сериозно води до тези вибрации само в завой и то когато тежеста ляга на нея ??? Мерси предварително.
Проблемът е следният; САМО на ляв завой не винаги но в повечето случай, а и ако не е равен асфалта и има неравности на 100% ми къса ръката от вибрации

тресе не само волана ами и цялата кола ... няма значение от скороста ... и при 40 го прави и при 60 ... на по остри завой предимно дето с 100 не може да го хванеш, предна дясна е леко чукната .... дали е от нея или да се ровя и аз по носача

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Възможно е и крива джанта - но тогава ще вибрира и направо
Според мен е накрайник, но може и да е като при колегата в комбинация с шарнир

Според мен е накрайник, но може и да е като при колегата в комбинация с шарнир
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Джантата е крива от външната страна, и си мисля, дали не вибрира на ляв завой защото тежеста пада на външната част на гумата и джантата ... знам ли...
никой ли не е имал този проблем

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
пък може и амротисъори да са...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
+1 за амортисьори. Може обаче да е и от откъснат заден мост.
Si non confectus, non reficiat.
ThE BeAsT написа:Джантата е крива от външната страна, и си мисля, дали не вибрира на ляв завой защото тежеста пада на външната част на гумата и джантата ... знам ли...
най-лесният вариант... размени джантите сложи на мястото на тази друга, която си сигурен, че не е крива и пробвай така...

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2