Е46 318i или 320d новия фейслифт?!?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- krastev_kalin
- Потребител
-
Е46 318i или 320d новия фейслифт?!?
Здравейте, решил съм да си взема Е46 след 2002( новия фейслифт) принципно исках да си взема 320 - 170 кс., но нали все още има акциз за коли над 120kw и май се налага да променя малко. въпроса ми е кое е по добрия вариянт според вас 318i - 143кс. или 320d - 150кс. евентуално предимства и недостатъцина конкретните модели ако може да споделите.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Е46 318i или 320d новия фейслифт?!?
krastev_kalin написа:Здравейте, решил съм да си взема Е46 след 2002( новия фейслифт) принципно исках да си взема 320 - 170 кс., но нали все още има акциз за коли над 120kw и май се налага да променя малко. въпроса ми е кое е по добрия вариянт според вас 318i - 143кс. или 320d - 150кс. евентуално предимства и недостатъцина конкретните модели ако може да споделите.
Поредната закючена или преместена тема

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
krastev_kalin написа:Здравейте, решил съм да си взема Е46 след 2002( новия фейслифт) принципно исках да си взема 320 - 170 кс., но нали все още има акциз за коли над 120kw и май се налага да променя малко. въпроса ми е кое е по добрия вариянт според вас 318i - 143кс. или 320d - 150кс. евентуално предимства и недостатъцина конкретните модели ако може да споделите.
Преди да купуваш някоя от тези двете трябва да си си отговорил на няколко въпроса:
1) бензинката ще е по-евтина, евентуалния й ремонт също, но харчи доста повече при всички положения. С този мотор поне в началото ще ти се иска да й цепиш шортите нон-стоп, оттам и разхода ще ти е като на совалка;
2) дизеляка е по-скъп при закупуване, някои от ремонтите са безбожно скъпи, но пък си е евтинийка да се возиш, а и по мое мнение ще отстъпва малко или никак на бензина като вървеж;
3) след като си си отговорил на горните 2 въпроса вече идва момента с кеша - колко разполагаш. Не се хвърляй на най-евтините възможни коли.
4) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако стигнеш до оглед иди с някой, който разбира (разбирач) - той може да ти каже дали дадения автомобил си заслужава на пръв поглед. Нека разбирача да я покара, да я настъпи, да я вкара в няколко дупки - с две думи да я усети тая количка

5) след като разбирача ти е казал, че колата става по негово мнение, вече се разбирате със собственика да я карате на диагностика и обстоен преглед - закарай я при някой, на който имаш доверие, ако нямаш такъв човек - в някой официален БМВ сервиз;
6) ако всичко по колата е наред и евентуалните ремонти не са страшни идва момента на пазарлъка. Имай предвид, че има хора, които си гледат много колите и ако попаднеш на такъв (дай Боже), няма да са навити да ти смъкват много от цената. Уважавай това, което те са направили за евентуално бъдещия нов собственик (ти).
7) ако минеш през всичките гореописани точки тази е последната - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се похвалиш тука

Това е от мен, дано съм ти помогнал поне малко

Si non confectus, non reficiat.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Вземи си каквото и да било,само да е фейслифт!Преди фейса..... едно касане на задните мостове,едно чупене на пружини......
относно дизел или бенезин,аз съм за бензина.С дизела ще имаш по скъпи ядове ако излязе нещо. 

- krastev_kalin
- Потребител
-
Zagy написа:krastev_kalin написа:Здравейте, решил съм да си взема Е46 след 2002( новия фейслифт) принципно исках да си взема 320 - 170 кс., но нали все още има акциз за коли над 120kw и май се налага да променя малко. въпроса ми е кое е по добрия вариянт според вас 318i - 143кс. или 320d - 150кс. евентуално предимства и недостатъцина конкретните модели ако може да споделите.
Преди да купуваш някоя от тези двете трябва да си си отговорил на няколко въпроса:
1) бензинката ще е по-евтина, евентуалния й ремонт също, но харчи доста повече при всички положения. С този мотор поне в началото ще ти се иска да й цепиш шортите нон-стоп, оттам и разхода ще ти е като на совалка;
2) дизеляка е по-скъп при закупуване, някои от ремонтите са безбожно скъпи, но пък си е евтинийка да се возиш, а и по мое мнение ще отстъпва малко или никак на бензина като вървеж;
3) след като си си отговорил на горните 2 въпроса вече идва момента с кеша - колко разполагаш. Не се хвърляй на най-евтините възможни коли.
4) ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ако стигнеш до оглед иди с някой, който разбира (разбирач) - той може да ти каже дали дадения автомобил си заслужава на пръв поглед. Нека разбирача да я покара, да я настъпи, да я вкара в няколко дупки - с две думи да я усети тая количка![]()
5) след като разбирача ти е казал, че колата става по негово мнение, вече се разбирате със собственика да я карате на диагностика и обстоен преглед - закарай я при някой, на който имаш доверие, ако нямаш такъв човек - в някой официален БМВ сервиз;
6) ако всичко по колата е наред и евентуалните ремонти не са страшни идва момента на пазарлъка. Имай предвид, че има хора, които си гледат много колите и ако попаднеш на такъв (дай Боже), няма да са навити да ти смъкват много от цената. Уважавай това, което те са направили за евентуално бъдещия нов собственик (ти).
7) ако минеш през всичките гореописани точки тази е последната - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ама ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се похвалиш тука![]()
Това е от мен, дано съм ти помогнал поне малко
Колата ще я внасям от Германия и там имам кой да я провери(от България повече кола НЕ). Разхода не ме притеснява, реално разлика 8л.-нафта 11л.-бензин на 10 000 км ми е около 750лв, което е нищо имайки си предвид разликата в цената при ремонт и съответните пробелми на дизела.
Вече имам лош опит от 320д преди фейслифта, но до колкото разбрах след това са доста почитави. като цяло ми се искаше бензинка, но 320 - 170 кс. има акциз, а за 318 принципно прегледах разни работи,но още не съм напълно убеден дали да е тя. има сериозна разлика в 318-ките преди и след фейса и затова питах за проблеми и съвети.
- Zagy
- нафтения
-
Колега, драсни едно лично на Archangel, той е с 318 фейска N42 и ги знае нещата. Със сигурност може да те ориентира. А 320i фейса не е ли 2.0 или е оня 2.3 170 коня? Че нещо са ми омазани точно тия модели... 

- krastev_kalin
- Потребител
-
Zagy написа:Колега, драсни едно лично на Archangel, той е с 318 фейска N42 и ги знае нещата. Със сигурност може да те ориентира. А 320i фейса не е ли 2.0 или е оня 2.3 170 коня? Че нещо са ми омазани точно тия модели...
ще му пиша, мерси за съвета.

320i - 170 кс. - 2171 см3 след фейс
320i - 150 кс. -1991 см3 преди,
а 323i - 170 кс. - 2494 см3 преди фейса
става 325i - 192 кс. - 2494 см3 след
май беше така, ако не бъркам. знам че след фейса няма вече 323
- Zagy
- нафтения
-
krastev_kalin написа:ще му пиша, мерси за съвета.
320i - 170 кс. - 2171 см3 след фейс
320i - 150 кс. -1991 см3 преди,
а 323i - 170 кс. - 2494 см3 преди фейса
става 325i - 192 кс. - 2494 см3 след
май беше така, ако не бъркам. знам че след фейса няма вече 323

9 мнения
• Страница 1 от 1