Дизел, катализатор, резонатор и други каламбури...

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Дизел, катализатор, резонатор и други каламбури...

Мнение от Leon » 18 Авг 2009, 17:15

Такаа, целта е да се получи една тема с опит по отношение на изпускателната система на дизелите, тъй като дори последните Е46 вече навлизат във възрастта, когато катализатора става проблем. Тъй като наскоро се занимавах с такъв случай, споделям впечатления.
Налични 2 бр. гърнета - катализатор и филтър за твърди частици (така го водят поне). Единия е до турбината и всички вдигат рамене - или оригинално или само се избушва и се кара така. Другия е по средата на изпускателната система и е малък като размер, но с голямо Ф на тръбите - или по поръчка, или на горния принцип. Да, обаче избушването или слагането на права тръба за мен не са варианти, оригиналните такива са към 2000 лв. и нямат смисъл при нашето законодателство.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 18 Авг 2009, 17:24

При мен избушиха горния, махнах и долния с обикновенно резонаторно гърне и колата стана друга. Никакви проблеми вече над 50K км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 18 Авг 2009, 18:47

mili4uk написа:При мен избушиха горния, махнах и долния с обикновенно резонаторно гърне и колата стана друга. Никакви проблеми вече над 50K км.

Не е ли по шумна?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 18 Авг 2009, 18:55

Имаше тема във форума с линк към портала на бг фирма която предлагаше катализатори за нашите модели. По външен вид са 1/1 но не знам какво е качеството им и колко издържат. Като се върна от отпуск ще я потърся.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Авг 2009, 19:44

Колега, купих си от английския Ибей и катализатора и филтъра за твърди частици. По 130 паунда бяха и двата. Не зная как стои въпроса с доставката, защото на мен ми ги донесе един приятел от Англия. Занчи и двата детайла са като оригиналните и даже имат знака на БМВ. След смяната им колата заработи доста по-тихо. Паснаха на тръбите идеално. Та при тогавашната цена на паунда-около 2.1 без доставката двата детайла ми излязоха 550 лева, което беше приемливо.
Изображение

Назад към E46