Дизел, катализатор, резонатор и други каламбури...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Дизел, катализатор, резонатор и други каламбури...
Такаа, целта е да се получи една тема с опит по отношение на изпускателната система на дизелите, тъй като дори последните Е46 вече навлизат във възрастта, когато катализатора става проблем. Тъй като наскоро се занимавах с такъв случай, споделям впечатления.
Налични 2 бр. гърнета - катализатор и филтър за твърди частици (така го водят поне). Единия е до турбината и всички вдигат рамене - или оригинално или само се избушва и се кара така. Другия е по средата на изпускателната система и е малък като размер, но с голямо Ф на тръбите - или по поръчка, или на горния принцип. Да, обаче избушването или слагането на права тръба за мен не са варианти, оригиналните такива са към 2000 лв. и нямат смисъл при нашето законодателство.
Налични 2 бр. гърнета - катализатор и филтър за твърди частици (така го водят поне). Единия е до турбината и всички вдигат рамене - или оригинално или само се избушва и се кара така. Другия е по средата на изпускателната система и е малък като размер, но с голямо Ф на тръбите - или по поръчка, или на горния принцип. Да, обаче избушването или слагането на права тръба за мен не са варианти, оригиналните такива са към 2000 лв. и нямат смисъл при нашето законодателство.
Never mistake motion for action...
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
При мен избушиха горния, махнах и долния с обикновенно резонаторно гърне и колата стана друга. Никакви проблеми вече над 50K км.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
mili4uk написа:При мен избушиха горния, махнах и долния с обикновенно резонаторно гърне и колата стана друга. Никакви проблеми вече над 50K км.
Не е ли по шумна?
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Имаше тема във форума с линк към портала на бг фирма която предлагаше катализатори за нашите модели. По външен вид са 1/1 но не знам какво е качеството им и колко издържат. Като се върна от отпуск ще я потърся.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Колега, купих си от английския Ибей и катализатора и филтъра за твърди частици. По 130 паунда бяха и двата. Не зная как стои въпроса с доставката, защото на мен ми ги донесе един приятел от Англия. Занчи и двата детайла са като оригиналните и даже имат знака на БМВ. След смяната им колата заработи доста по-тихо. Паснаха на тръбите идеално. Та при тогавашната цена на паунда-около 2.1 без доставката двата детайла ми излязоха 550 лева, което беше приемливо.
5 мнения
• Страница 1 от 1