Половин климатик - ОПРАВЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Половин климатик - ОПРАВЕН
Онзи ден се случи нещо много странно с компакта - като пуснеш климатика, духва студено само от левите дюзи (под стъклото, предна, в краката и лявата централна), от останалите си духа топло. Намерих 2 стари теми с подобни проблеми, но няма евентуално решение. Първо реших,че е някой бушон, но тогава нямаше въобще да духне студено. Даже не знам точно какъв майстор трябва да го види това... еба си и е46-те... Ще съм благодарен, ако някой е имал подобен проблем да сподели, за да не търся на сляпо.
Последна промяна Leon на 14 Авг 2009, 14:41, променена общо 1 път
Never mistake motion for action...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Имаше същата тема. Напълни фреона до горе ако пак така духа значи клапите са се прецакали, но за по сигурно разтърси се имаше такава тема със сигурност , но незнам може и да си я видял вече.
- MasterBoy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '03 330ci
Имах същият проблем с духалките и днес като напълниха климатика проблема се реши.
В колата отново е като в хладилник 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Според мен са проблемни клапи. Често срещан проблем при Е46 и Е39 с дигитален климатроник.
Отиди до някой добър сервиз за климатици... но за жалост не мога да ти препоръчам някой, защото не съм попадал до сега на читав
Отиди до някой добър сервиз за климатици... но за жалост не мога да ти препоръчам някой, защото не съм попадал до сега на читав

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
малко няма логика като нямаш достатъчно фреон да ти духа така-от единия краи топло от другия студено,мисля че би било нормално да духа хладен въздух ако няма фреон,затова си мисля че са клапи които реголират въздуха
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
unikalen88 написа:малко няма логика като нямаш достатъчно фреон да ти духа така-от единия краи топло от другия студено,мисля че би било нормално да духа хладен въздух ако няма фреон,затова си мисля че са клапи които реголират въздуха
напротив логиката е много голяма

напълни с фреон и си готов

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Напълних климатика и сега работят всички клапи. Имаше само 200гр. фреон останал. Ще видим дали не губи отнякъде, но като цяло проблема е решен. Междувременно намерих и човек, който ги разбира клапите и прави такива ремонти, ако някой закъса да пише.
Never mistake motion for action...
7 мнения
• Страница 1 от 1