Удари при смяна на предавките

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Удари при смяна на предавките

Мнение от BMW_325 TDS » 12 Авг 2009, 23:28

Колеги от известно време почнаха да се получават нещо, като удари при смяна на предавките ( от по ниска към по висока ).. 320Д преди фейса. Значи примерно тръгвам на 1, давам газ до към 2000 оборота натискам сединитела и същевременно пускам газта да сложа 2 и при отделянето се чува едно ТУП и се получава нещо като удар ( абе все едно неможеш да караш и не боравиш правилно със сединитела, а аз пък точно с това не съм имал никога проблеми)... Значи и от 2 към 3 та може да се получи... Става най- често, когато се тръгва с повече газ и трябва по бързо да се ускори и сложи друга предавка... Преди карах едно старо Ауди и по същия начин ставаше - при смяна на предавките се получаваха някакви нечовешки удари( при натискане на сединитела - независимо как , с газ без газ, плявно, рязко) все се получаваше като удар !!! Така виждам, че почва да става и при BMW то... Много неприятни удари се получават ПОНЯКОГА... От какво се получава това имате ли идея ?? Карета нещо ? Преди го нямаше това !!! Чак почнах да си мисля, че аз съм се отучил да карам... :help: Не може да се получи гладко каране, без да се усеща смяната на предавките... Как си набира и като натиснеш сединитела все едно отсича и се усеща удар - каточели се усеща по цялото купе?? Толко ме дразни вече, че почна да не ми се качва и убива удоволствието от карането... А като връщам предваки не се чува

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 12 Авг 2009, 23:50

Търсачката "тупкане" подфорум Е46 ... ще ти стане ясно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 13 Авг 2009, 9:01

колега да не би не ти отделя хубаво съединителя за да прави така,аз понякога от леготия ако несам го натиснал добре прави така
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Авг 2009, 10:41

Dimitroff написа:Търсачката "тупкане" подфорум Е46 ... ще ти стане ясно :)

:yes: :yes: :yes:
Или небезизвестният тампон отзад на дифф-а ;) клик
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Назад към E46