Удари при смяна на предавките
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Удари при смяна на предавките
Колеги от известно време почнаха да се получават нещо, като удари при смяна на предавките ( от по ниска към по висока ).. 320Д преди фейса. Значи примерно тръгвам на 1, давам газ до към 2000 оборота натискам сединитела и същевременно пускам газта да сложа 2 и при отделянето се чува едно ТУП и се получава нещо като удар ( абе все едно неможеш да караш и не боравиш правилно със сединитела, а аз пък точно с това не съм имал никога проблеми)... Значи и от 2 към 3 та може да се получи... Става най- често, когато се тръгва с повече газ и трябва по бързо да се ускори и сложи друга предавка... Преди карах едно старо Ауди и по същия начин ставаше - при смяна на предавките се получаваха някакви нечовешки удари( при натискане на сединитела - независимо как , с газ без газ, плявно, рязко) все се получаваше като удар !!! Така виждам, че почва да става и при BMW то... Много неприятни удари се получават ПОНЯКОГА... От какво се получава това имате ли идея ?? Карета нещо ? Преди го нямаше това !!! Чак почнах да си мисля, че аз съм се отучил да карам...
Не може да се получи гладко каране, без да се усеща смяната на предавките... Как си набира и като натиснеш сединитела все едно отсича и се усеща удар - каточели се усеща по цялото купе?? Толко ме дразни вече, че почна да не ми се качва и убива удоволствието от карането... А като връщам предваки не се чува

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега да не би не ти отделя хубаво съединителя за да прави така,аз понякога от леготия ако несам го натиснал добре прави така

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Dimitroff написа:Търсачката "тупкане" подфорум Е46 ... ще ти стане ясно

Или небезизвестният тампон отзад на дифф-а

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

4 мнения
• Страница 1 от 1