проблем с климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- duspetobg1
- Потребител
-
проблем с климатроника
здравейте колеги наскоро станах собственик на е46 320d-99г.и имам следния проблем когато карам на дълъг път ми замръзва радиаторчето на климатроника в купето незнам защто е така но интересното е че не всеки път го прави а в градски условия изопщо не го прави всичко по системата е ок.помогнете колеги предварително благодаря. 

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
- duspetobg1
- Потребител
-
проблем с климатроника
на дълаг път спира да ми излиза студено от въздуховодите а по някои пат излизат капчици вода от там по точно от средните и един маистор ми каза че замразва в следствие на конденза.интересното е,че като изклуча климатроника и пусна да ми влиза чист въздух нещата се оправят според мен или не ми отваря някоя клапа или вапросния таралеж прави проблеми за да кондензира толкова много а трабичката за конденз си е ок гледах я капе си от нея здраво.когато духа нормално охлажда в купето.но от друга страна ако е вапросния таралеж би трябвало да не работи и при спрян климатроник а тогава си духа нормално прави ми го когато съм с пуснат климатроник.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
колега ако излизат капки с вода нети замръзва а ти е спукан,аз имам приятел тои имаше бмв 5-ца и на него като пусне климата и му мокреше предното стъкло с вода и излезе че е спукан
- duspetobg1
- Потребител
-
не ми е спукан заштото не изпуска газ капчиците излизат като направи конденз прави го когато спре да духа през въздуховодите.и то сутрин като е по студено като е 30 градуса нямам проблем.unikalen88 написа:колега ако излизат капки с вода нети замръзва а ти е спукан,аз имам приятел тои имаше бмв 5-ца и на него като пусне климата и му мокреше предното стъкло с вода и излезе че е спукан
- duspetobg1
- Потребител
-
проблем с климатроника
смених и таралежа и проблема не се разреши.вече незнам от какво може да е.колеги помагаите че този климароник ме изнервя максимално.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
колега не знам защо изобщо си сменял таралеж след като при теб симптомите са други.
Таралежа се отнася за вентилатора на купето без значение на климатик ли си или не той управлява вентилатора.
При теб има няколко варианта:
1. Да имаш запушване в системата и като си на високи обороти на двигателя да вдига високо налягане
2. Намалял хладилен агент \фреон\
3. Въздушния филтър на салона да е много замърсен
4. или позапушена търбичка на конденза, ти може да виждаш, че тече ама да остава определено колическво.
5. Мръсен изпарител \радиаторчето за климата в салона\
Мой съвет е като евтин вариант без да сменяш каквото и да било е да махнеш въздушния филтър да почистиш системата със спрей за климатици има ги в бриколаж.
И да си провериш системата дали е точното количество на фреона и дали няма запушване високото трябва да е между 17 и 20 бара, не повече.
Иначе няма как да земръзва единствено ако няма добро обдухване на вътрешния топлообменник или да е запушена системата да речем дехидратора най-често той прави проблем.
Но първо почисти и после му мисли и си смени филтъра на салона
Таралежа се отнася за вентилатора на купето без значение на климатик ли си или не той управлява вентилатора.
При теб има няколко варианта:
1. Да имаш запушване в системата и като си на високи обороти на двигателя да вдига високо налягане
2. Намалял хладилен агент \фреон\
3. Въздушния филтър на салона да е много замърсен
4. или позапушена търбичка на конденза, ти може да виждаш, че тече ама да остава определено колическво.
5. Мръсен изпарител \радиаторчето за климата в салона\
Мой съвет е като евтин вариант без да сменяш каквото и да било е да махнеш въздушния филтър да почистиш системата със спрей за климатици има ги в бриколаж.
И да си провериш системата дали е точното количество на фреона и дали няма запушване високото трябва да е между 17 и 20 бара, не повече.
Иначе няма как да земръзва единствено ако няма добро обдухване на вътрешния топлообменник или да е запушена системата да речем дехидратора най-често той прави проблем.
Но първо почисти и после му мисли и си смени филтъра на салона
- duspetobg1
- Потребител
-
проблем с климатроника
колеги реших си проблема смених сензора на изпарителя и всичко се нормализира 

- bozukov_a
- Малката Базука
-
- Кара: e46 e30
Re: проблем с климатроника
Браво колега,да ти е честита колицата.duspetobg1 написа:колеги реших си проблема смених сензора на изпарителя и всичко се нормализира
Тежки и безавариини емоции

- duspetobg1
- Потребител
-
проблем с климатроника
мерси колега 

10 мнения
• Страница 1 от 1