Свирукане под капака!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Авг 2009, 0:37

mittko написа:пробвай докато работи колата да махнеш капачката за маслото... и виж дали се получава вакуум... ако няма значи е или мъркуча или клапана... поне при мен беше така... Успех!!!

Колега май бъркаш и подвеждаш колегата при работещ двигател и опит да се отвие капачката за наливане на маслото не трябва да прави вакуум нали и идеята на клапана е да обезвъздушава картера ако прави вякуум значи клапана е прецакан и двигателя засмуква през инжекциона картерните газове. Прави ли вакуум само клапана е за смяна ако е спукан маркуча налягането ще излиза през спуканото и нямя да прави вакуум.
Дано съм бил полезен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 06 Авг 2009, 8:49

....при работещ двигател и отвита капачка, няма вакуум от отвора, напротив подухва от там и започва да бучи нещо, но като че ли звука на свирукане си продължава и не се променя!
същото е и когато извадя маркуча от ваноса към клапана-започва да бучи нещо но не и да изчезне свирукането!? :roll:
освен това вижте на какво попаднах - http://www.bimmerboard.com/forums/posts/353667
къде е истината - трябва ли да надува или да дърпа от капачката, ако е ок клапана, разбира се!?
ИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Авг 2009, 12:26

Колега,това най-вероятно идва от колектора,има 10 болта които държат колектора и едни ограничители,ако не е легнал колектора (смукателният) добре се чува този свирещ шум като все е дно е турбина

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 06 Авг 2009, 18:43

mittko написа:пробвай докато работи колата да махнеш капачката за маслото... и виж дали се получава вакуум... ако няма значи е или мъркуча или клапана... поне при мен беше така... Успех!!!

Съжалявам ако съм подвел колегата... това ми беше обяснено като имах същия проблем... най-вероятно не съм разбрал правилно... И пак се извинявам за грешното ми мнение...

Предишна

Назад към E46