проблем с телефон в колата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с телефон в колата

Мнение от BLACKSHARK » 04 Авг 2009, 18:23

здравейте, е46 99 година телефона е нокиа и си е кам колата ...ж германия работеше обаче тук като сложа сим карта ми писхе
"no service" ... някакви идей какъв е проблема ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 04 Авг 2009, 19:02

сигорно колега няма да работи с бг карти и нещо от сорта да е кодиран.моя неискаше да приеме картата но и махнах пин кода и трагна а когато беше с пуснат пин-самия телефон не ми дава да го напиша и ми пишеше нещо от този сорт,затова я сложи в телефон и и махни пина,после я залепи пак с тиксо или нещо подобно на колямата карта и я вкараи и би трябвало да стане

Потребител
Аватар

Мнение от BLACKSHARK » 04 Авг 2009, 19:07

unikalen88 написа:сигорно колега няма да работи с бг карти и нещо от сорта да е кодиран.моя неискаше да приеме картата но и махнах пин кода и трагна а когато беше с пуснат пин-самия телефон не ми дава да го напиша и ми пишеше нещо от този сорт,затова я сложи в телефон и и махни пина,после я залепи пак с тиксо или нещо подобно на колямата карта и я вкараи и би трябвало да стане
...махнахме и пина и пак същото

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 04 Авг 2009, 23:11

мой авер на Е39 има телефон сложи една глоболска карта и работи без грижи смени оператора :!: :!: :!: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 05 Авг 2009, 0:41

да не я слагате на обратно колега или да не влиза хубаво,след като я сжали от голямата карта залепи ли я после и пасва ли добре,за да не звучи като реклама моята е м-тел

Потребител
Аватар

Мнение от BLACKSHARK » 05 Авг 2009, 8:32

пробвахме с вива тел и м тел несме ...някой да има познат маистор който да се занимава с такива работи ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 05 Авг 2009, 8:52

да не слагаш картата на обратно!? в началото и аз така се бърках!
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: m43b19
Мечтае да кара: 330i e46 натъпкана с екстри:)

zdr kolega

Мнение от mirman » 05 Авг 2009, 9:37

за да не отварям нова тема с подобно питане ,ще си позволя да пиша в темата на колегата за което се извинявам !
та значи колата е е46 99" седан имам мулти волан с опция за телефон ,но ина4е нямам стойка и самия телефон в колата,
какво може да се направи за да си инсталирам тел.,от приятели с по нови бмв знам че се купува блутут и се инсталира и така ,но не сам наясно с цялата процедура>?
моля ако някой знае подробности да пише ,ще му бада мн благодарен:)
поздрави
Изображение[img]/img]

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Re: zdr kolega

Мнение от Archangel » 05 Авг 2009, 11:20

mirman написа:за да не отварям нова тема с подобно питане ,ще си позволя да пиша в темата на колегата за което се извинявам !
та значи колата е е46 99" седан имам мулти волан с опция за телефон ,но ина4е нямам стойка и самия телефон в колата,
какво може да се направи за да си инсталирам тел.,от приятели с по нови бмв знам че се купува блутут и се инсталира и така ,но не сам наясно с цялата процедура>?
моля ако някой знае подробности да пише ,ще му бада мн благодарен:)
поздрави

Няма да е лесно. Има някакви китове готови мисля, трябва да провериш. Но ако искаш да ти е от волана според мен трябва оригинална система с телефон - а тя включва рисийвър, поставката за телефона, самия телефон, трябва ти антена(опашка) на тавана и т.н., и т.н. Но мисля че зависи от самия телефон, разгледай рийлоем за възможностите.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '02
Мечтае да кара: 850i или M6

Мнение от Glamav » 05 Авг 2009, 13:04

Чакай чакай, да не искаш да кажеш че след като моята кошница има перка на тавана е имала и телефон някога ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 05 Авг 2009, 13:42

Glamav написа:Чакай чакай, да не искаш да кажеш че след като моята кошница има перка на тавана е имала и телефон някога ?

Ако е БМВ перка, а не тюнинг такава - най-вероятно. Перката е антената на телефона и навигацията(май).
Оригиналната перка има едно като гумено под нея, черно - не е директно лепната на тавана. Само така май ще познаеш. Е, и ако си извадиш екстрите на колата от интернет. На моята си е отбелязан телефон с безжичен приемник "Бизнес". И си го имам и бачка перфектно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318D New Face
Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче

Мнение от Monteki » 05 Авг 2009, 13:46

Glamav написа:Чакай чакай, да не искаш да кажеш че след като моята кошница има перка на тавана е имала и телефон някога ?

Не съм сигурен до колко "перката" е обвързана с телефона. Моята например е с мулти волан и телефонна система със стойка отпред, в страни от пепелника, но на покрива нямам антена.
Може би зависи каква точно е телефонната система.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 05 Авг 2009, 16:41

Archangel написа:

Ако е БМВ перка, а не тюнинг такава - най-вероятно. Перката е антената на телефона и навигацията(май).
Оригиналната перка има едно като гумено под нея, черно - не е директно лепната на тавана. Само така май ще познаеш. Е, и ако си извадиш екстрите на колата от интернет. На моята си е отбелязан телефон с безжичен приемник "Бизнес". И си го имам и бачка перфектно.

маи колега перката е за навито ане за телефона,щото на моя телефон имам една малка антенка кадето е мястото на перката

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Archangel » 05 Авг 2009, 17:21

unikalen88 написа:
Archangel написа:

маи колега перката е за навито ане за телефона,щото на моя телефон имам една малка антенка кадето е мястото на перката

Зависи от системата. Ако телефона е GSM не е обвързан с колата - просто БМВ са подписвали договори с Нокиа и са изработили поставки за телефоните.
А самите БМВ телефони(пише си БМВ на тях) нямат приемник в себе си. Приемника е под "ваничката" на централната конзола, в която седи дадения телефон.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kokakabana » 06 Авг 2009, 13:39

аз имам навигация но нямам перка и на самата навигация има показана тел. слушалка тя закакво служи :?:

Назад към E46