Такова нещо не ми се беше случвало

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Такова нещо не ми се беше случвало

Мнение от hiadi » 24 Юли 2009, 18:57

Вчера си натягах малко ръчната от двете гайки в купето.Ръчната и се намали хода малко,но като цяло беше нормален след натягането.Вдигаше се около 10-12см.Държането на челюстите не се подобри след това.
На другия ден бях я понатоварил (5човека) няма и 3км. колата започна да тресе всякаш си спукал гума.Явно от товара ръчната се е самонатегнала и взе да мирише задно ляво колело.Проблема се реши като отвих доста гайките.
Трябва да отварям да видя проблема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 24 Юли 2009, 19:35

Предполагам, че проблема който се е получил няма връзка с натоварването толкова, просто си я попритегнал повечко! :roll:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 24 Юли 2009, 19:56

Освен от вътре в купето ръчната се натяга от самите барабани като се свали диска по добре от там да се обере за да може челюстите да прилягат плътно и след това ако може от купето малко. Аз мойта като свалих диска се наложи да сменя накладките така, че имай го и това в предвид, но сменяш ли ги последователността е следната:
1. Охлабваш до край ръчната от купето
2. Слагаш новите
3. Натягаш челюстите там си има не знам точно как се казвата като дистанционери между двете челюсти ще ги видиш като свалиш диска
Натягаш така, че да може да сложиш дика и после натягаш от купето и си готов.
Забравих да кажа, че има едни пружинки дето държат челюстите трябва добре да си сигурен, че са влезнали и няма да излезната защото при мен така се получи и ми блокира едното колело.
Това е дано съм бил полезен не е трудно въпрос на време е.

Потребител
Аватар

Мнение от rtonchev » 24 Юли 2009, 21:42

По принцип можеш да натегнеш ръчната без да махаш гумите дори. Достатъчно е да повдигнеш колата или поне задницата и да махнеш по един болт от двете колелета. После през отворите да намериш едни зъбчатки, които се въртят с дълга отверка и така се натягат челюстите. Това с намирането на зъбчатките обаче е трудно, защото трудно се забелязват. Аз обаче успях. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 24 Юли 2009, 23:27

Е това вече не ми е ясно нали тези затчатки са вътре в барабана как ще стигнеш до тях без да свалиш барабана не съм сигурен дали ще стана нали челюстите за рачната са вътре в барабана на диска поне на 316 -ката е така а съм сигурен че и на другите е46 -ци е така :?:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 27 Юли 2009, 12:26

и на старите модели е така
както ти казва момчето по-напред,сваляш си един болт и въртиш гумата докато видиш зъбите на тресчотката,свети си с диодна запалка,става най-добре,пробваш двете посоки-затягаш докрай първо,да затегне и после отпускаш леко докато освободи

Назад към E46