airbag шофьорска седалка

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

airbag шофьорска седалка

Мнение от krasy1982 » 15 Юли 2009, 22:05

Проблема е следния. Както си карах колата и светна лампата за възглавниците. Казвам си на ум сигурно е от датчика на седалката на пасажера ще го оправя, но уви. На диагностика показва седалка на шофьора. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с такова нещо и как мога да реша проблема? Датчика на пиропатрона ли се намира, защото като погледнах ми се стори че не е същия като този на другата седалка?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D TOURING
Мечтае да кара: X6 M-POWER

Re: airbag шофьорска седалка

Мнение от Lyubo » 15 Юли 2009, 22:55

krasy1982 написа:Проблема е следния. Както си карах колата и светна лампата за възглавниците. Казвам си на ум сигурно е от датчика на седалката на пасажера ще го оправя, но уви. На диагностика показва седалка на шофьора. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с такова нещо и как мога да реша проблема? Датчика на пиропатрона ли се намира, защото като погледнах ми се стори че не е същия като този на другата седалка?
На шофьорската седалка виш буксата на пиропатрона най вероятно при местенето на седалката не дава хубав контакт.Там няма такъв датчик като на пасажерската.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: каките да се нервят :+)
Мечтае да кара: трошки!

Мнение от lucifer_bmw » 16 Юли 2009, 17:15

единственото желязно решение е режи куплунга и ги запой така ще си 100 процента сигурен че няма да имаш проблем ако ли не изключи контакта измъкни куплунга стисни малко конекторите и връзката ще се възстанови обаче после ще трябва да ти търкат грешката понеже се е запаметила и ще продължи да ти свети успех колега дано всичко да е наред :winky:
BAYERISCHE MOTOREN WERKE може и да не са перпето мобиле но по-добри просто все още не са измислени!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: 318 i

Мнение от krasy1982 » 16 Юли 2009, 20:35

lucifer_bmw написа:единственото желязно решение е режи куплунга и ги запой така ще си 100 процента сигурен че няма да имаш проблем ако ли не изключи контакта измъкни куплунга стисни малко конекторите и връзката ще се възстанови обаче после ще трябва да ти търкат грешката понеже се е запаметила и ще продължи да ти свети успех колега дано всичко да е наред :winky:

мерси колеги за отзивите. Наистина проблема беше в конектора. За сега го оправих с контактен спрей и изчистване на грешката. Дано работи и не ме мъчи, ако ли не ще послушам колегата и ще го запоя

Назад към E46