промяна на габаритни светлини

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

промяна на габаритни светлини

Мнение от plamen01 » 16 Юни 2009, 9:48

когато пусна габаритите, светат мигачите. и като пусна мигача си мига по нормален начин в смисал изгасва напълно и светка. искам да пеместя габарита на рефлектора на дългите фарове защото там има място за габарит, но ако го преместя ще преместя и мигача. колата е американско 328.
Последна промяна plamen01 на 18 Юни 2009, 5:52, променена общо 1 път
bmw mania

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1999 BMW 320D

Мнение от b_velev » 16 Юни 2009, 10:04

По принцип поне на европейските е46 мигача светва ако ти е изгорял габарита или съответно ако нямаш крушка там.

Потребител
Аватар

Мнение от plamen01 » 18 Юни 2009, 5:54

искам да направя така че като си пусна фаровете габарита да не свети в мигача а в дългите фарове.
bmw mania

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 18 Юни 2009, 7:00

значи колега,когато изгори ктушка на габарита или я няма ,уставаш без габарит -нали така.от бмв са го направили така че това да не става и тогава мигачите стават габарити.в твоя случаи кажи имаш ли фасунки за габаритите и ако имаш и нямаш крушки им слагаш и тръгват веднага,ако нямаш-поне кабели трябва да имаш.слагаш фасунки и готово,макар че ме съмнява да има някои да отреже фасунките,разбираш ли-напиши какво имаш на мястото на габарита

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 18 Юни 2009, 7:09

Най-вероятно няма нищо на мястото на габаритите. На всички американски автомобили трябва да им светят мигачите вместо габарит.
Фасунките са по 20на лв. всяка и ако колегата си има окабеляване за габаритите - значи само трябва да си купи фасунки и да ги свърже с окабеляването - мигачите ще спрат да светят.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Потребител
Аватар

Мнение от plamen01 » 18 Юни 2009, 9:09

значи трудно ми е да обесня. мигачите работят и като мигач и като габарит и там има само една крушка която е единична в смисал отива до крушката само един плюс и една маса. а на рефлекторите на дългите има място за фасунки но няма кабели до там.
bmw mania

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 18 Юни 2009, 19:46

Ами да,както казва колегата Archangel трябва само да си прекараш кабели за габаритите до фаровете за дългите,и като ги сваржеш габарите автоматично ще ти се премести от мигачите към дългите ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 18 Юни 2009, 20:46

отиваш в някоя морга взимаш си инсталацията за габаритчетата и си ги салгаш и мигачите ще спрат да ти светят . Или сам си я правиш тая инсталация
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Потребител
Аватар

Мнение от plamen01 » 19 Юни 2009, 4:46

явно не сте ме разбрали, самата крушка свети постоянно което е нормално за габаритна светлина, но в момента който щракна мигача дали лявиа или дясниа няма значение саответно габаритната светлина започва да мига като мигач. проблема е такав че крушката не е двойна светлина която да свети по отделно и габарит и мигач. но няма значение ако някой го е правил да каже ако не ще карам така. благодаря все пак.
bmw mania

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 19 Юни 2009, 7:52

plamen01 написа:явно не сте ме разбрали, самата крушка свети постоянно което е нормално за габаритна светлина, но в момента който щракна мигача дали лявиа или дясниа няма значение саответно габаритната светлина започва да мига като мигач. проблема е такав че крушката не е двойна светлина която да свети по отделно и габарит и мигач. но няма значение ако някой го е правил да каже ако не ще карам така. благодаря все пак.

Според мен ти не ни разбираш :shock:
Това, че крушката на мигачите ти свети постоянно е следствие от липсата на нормален габарит. Този габарит се намира вътре във фаровете, има дупка на рефлектора на дългите по принцип.
При американските автомобили умишлено не се слага крушка на нормалното място за габарит, така колата влиза в един вид "авариен режим" - мигачите светят постоянно, а когато пуснеш мигача - започва да мига нормално.
Начин да си направиш две крушки в мигача няма, затова ти казваме да си пуснеш кабелчета до мястото за габарит на самия фар; да си купиш оригинални фасунги - и ще имаш европейска кола - габарита ще ти е малка крушка в рефлектора на дългите, а мигача ще си е мигач.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 19 Юни 2009, 9:02

Archangel написа:
plamen01 написа:явно не сте ме разбрали, самата крушка свети постоянно което е нормално за габаритна светлина, но в момента който щракна мигача дали лявиа или дясниа няма значение саответно габаритната светлина започва да мига като мигач. проблема е такав че крушката не е двойна светлина която да свети по отделно и габарит и мигач. но няма значение ако някой го е правил да каже ако не ще карам така. благодаря все пак.

Според мен ти не ни разбираш :shock:
Това, че крушката на мигачите ти свети постоянно е следствие от липсата на нормален габарит. Този габарит се намира вътре във фаровете, има дупка на рефлектора на дългите по принцип.
При американските автомобили умишлено не се слага крушка на нормалното място за габарит, така колата влиза в един вид "авариен режим" - мигачите светят постоянно, а когато пуснеш мигача - започва да мига нормално.
Начин да си направиш две крушки в мигача няма, затова ти казваме да си пуснеш кабелчета до мястото за габарит на самия фар; да си купиш оригинални фасунги - и ще имаш европейска кола - габарита ще ти е малка крушка в рефлектора на дългите, а мигача ще си е мигач.

така е колега но няма кои да разбере :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от plamen01 » 19 Юни 2009, 17:19

ахх, де*ба. толкова ли да е умна тази кола. ще пробвам, не че не съм ви разбрал ами беше трудно да повярвам за това малко обарквация. ще пробвам непременно. и още последно, от каде трябва да ги пусна кабелите?
bmw mania

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от unikalen88 » 28 Юни 2009, 12:13

кво стана колега,стана ли или да доидем ние да го вдигаме :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от plamen01 » 28 Юни 2009, 21:56

а ми колега не ми остава време, онзи ден сменях датчик на колянов вал и бензинова помпа, и маи няма да ги пипам изобщо че ме е шубе да не разваля нещо.
bmw mania

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 29 Юни 2009, 20:26

plamen01 написа:а ми колега не ми остава време, онзи ден сменях датчик на колянов вал и бензинова помпа, и маи няма да ги пипам изобщо че ме е шубе да не разваля нещо.
Нищо няма да развалиш колега-давай смело,шубето няма да я оправи.
А и незнам просто какво можеш да развалиш. 8)

Назад към E46