проблем с казанчето или главата :(

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с казанчето или главата :(

Мнение от meta » 16 Юни 2009, 22:05

колеги имам един проблем, казанчето ми тече. Отначалото беше спукано и си го смених но сега пак тече някаде около капачкат. Мисля че проблема не е от казанчето мойе би и греша но когато пипна тръбите ми се струват бая твирди. Съмнявам се да не е главата или гарнитурата. Днеска проверих нямам масло у антифриза, отзад гледах не хвърля вода, до сега от както я купих минах около 10 000 км и нито един път не ми е пригряла но все пак днес като отворих капачката на разширителния съд и като го изфорсирах ми прискаше вода от отвинка незнам какво да правя. Незнам дали това надуване е нормално и проблема е у казанчето или е прекалено и проблема е другаде имали начин да го разбера.И един майстор днеска ми спомена за някакъв си ,,тестер" който се слагало у казанчето, някаква си течност и после като го закачи на компа показвало всичко, имали наистина такова нешто. Благодаря ви предварително
хората нямат резервни части. Карай разумно !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5
Мечтае да кара: MX5

Мнение от gido » 16 Юни 2009, 22:15

да иди на тест,но май си за гарнитура на главата.да но данее това

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 16 Юни 2009, 22:18

Здравеи, смени си капачката на казанчето. Маркучите не трябва да са много твърди, а тя е една от причината.
Успех колега.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар

Мнение от meta » 18 Юни 2009, 21:29

днеска огледах по внимателно и видях че ми тече от свризката на маркучите в мястото кадето влизат в разширителния съд
наистина има иначе надуф на маркучите но незнам
мисля да смена капачката както каза колегата и да стегна свръските и да вида какво ще стане. Този надуф иначе е аз от както я купих колата тоес от преди 10 000 км и мисля че ако наистина беше гарнитура и глава трябваше да се разбере
хората нямат резервни части. Карай разумно !!!

Потребител
Аватар
Кара: куди на плувка
Мечтае да кара: некви М - ки

ре

Мнение от chezari » 22 Юни 2009, 20:48

колега на 95 % е термостат не отваря правилно и избива от капачките 8) казвам го от собствен опит и аз бях полудял

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 24 Юни 2009, 18:26

Сменяй маркуча щом тече от свръзката, недей да го стягаш и да се опитваш да замазваш положението, защото там където е свръзката пластмасата старее и явно при теб вече се е отчупила малко (имах същия проблем), единствения начин е смяната на маркуча.

Назад към E46