Тест за газове в антифриза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- spi_mi_se
- Потребител
-
- Кара: Е46 М3
Тест за газове в антифриза
Здравейте,
миналата седмица ми светна лампата за антифриз. Долях 0.5-1л. вода и от тогава 600-700км няма проблеми - гледам нивото на антифриза всеки ден и ако има разлика тя е малка, т.е. ако има теч той е достатъчно малък, че да се забелязва трудно. Ходих в няколко сервиза и не видяха течове, а в никой от тях не знаеха за такъв тест за газове.
Знаете ли къде могат да направят такъв тест, че да съм сигурен за гарнитурата и главата?
ПП. Маслото изглежда добре, маркучите не са твърди даже напротив, антифриза също изглежда добре. Не забелязвам вода на ауспуха след като е загряла колата.
ПП2. Колата е Е46 320i
миналата седмица ми светна лампата за антифриз. Долях 0.5-1л. вода и от тогава 600-700км няма проблеми - гледам нивото на антифриза всеки ден и ако има разлика тя е малка, т.е. ако има теч той е достатъчно малък, че да се забелязва трудно. Ходих в няколко сервиза и не видяха течове, а в никой от тях не знаеха за такъв тест за газове.
Знаете ли къде могат да направят такъв тест, че да съм сигурен за гарнитурата и главата?
ПП. Маслото изглежда добре, маркучите не са твърди даже напротив, антифриза също изглежда добре. Не забелязвам вода на ауспуха след като е загряла колата.
ПП2. Колата е Е46 320i
- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
- spi_mi_se
- Потребител
-
- Кара: Е46 М3
И на мен ми мина такава мисъл през главата като отворих капачката и видях парата...
. Май нама да ходя веднага в сервиз, ще понаблюдавам още известно време, но все пак информацията в кои сервизи могат да направят такъв тест си остава полезна... след като ходих в 4 и само в един знаеха че има такъв тест, но нямаха представа къде може да се извърши.
Благодаря.

Благодаря.
- ronnin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320D , 2002г.
тест
Ако си от Варна или имаш път , ще ти кажа къде ще ти замерят газовете в антифриза . Теста представлява една стъклена пипетка със синя течност и при засмукване на пари от радиатора течноста смени цвета , значи имаш проблем!
- panter
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320D 163 hp
Re: тест
ronnin написа:Ако си от Варна или имаш път , ще ти кажа къде ще ти замерят газовете в антифриза . Теста представлява една стъклена пипетка със синя течност и при засмукване на пари от радиатора течноста смени цвета , значи имаш проблем!
Колега я драсни едно ЛС да кажеш къде във Варна може да стане това, че и моя антифриз чезне и ме притеснява това !

7 мнения
• Страница 1 от 1