Консумира ли много масло 330i...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
ThE BeAsT написа:1во - Питам дали е нормално да е било минимум, а с 700мл да стигне 3мм (някъде там) над максимума или това, че съм я палил 20мин преди пробата е било проблема и ме е излъгала щеката, но аз си мисля, че за 20мин се е стекло
2ро - 600мм (пак грубо не мога да го кажа точно) за 7000км дали е нормално да изгори
3то - На колко литра отговаря от мин до макс на щеката
Ми мисля че съм ти отговорил:
1. нормално е , но не е хубаво да ти е над-максимума малсото , защото може да избие от някъде.
2. не е много, имайки предвид че си с турбо (все пак какво ти е маслото)
3. не съм много сигурен за твойта кола, но е не повече от литър (6-7-800 грама)

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
kriso85 написа: Също така и при по-агресивен стил на каране консумацията на масло се повишава. Но леко мое наблюдение е че по-новите двигатели на БМВ горят повече масло![]()
Смени си маслото и после пиши дали намалява и на колко км.
И аз имам такова наблюдение за консумацията на маслото от 2-ра смяна до 3-та смяна на маслото (вече 3-ри пъти сменям масло) и долях около 800гр. Дори ми сълзи леко гарнитурата на капака на клапаните. И с доста магарене 5-6 пъти по магистрала Тракия т.е. 180-210км/ч до Пловдив и обратно. Мисля че е нормално този разход на масло.
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Разстоянието от мин до макс на щеката е точно 1л.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
ThE BeAsT написа:1во - Питам дали е нормално да е било минимум, а с 700мл да стигне 3мм (някъде там) над максимума или това, че съм я палил 20мин преди пробата е било проблема и ме е излъгала щеката, но аз си мисля, че за 20мин се е стекло
2ро - 600мм (пак грубо не мога да го кажа точно) за 7000км дали е нормално да изгори
3то - На колко литра отговаря от мин до макс на щеката
По 1-ви въпрос - Нормално е като добавиш 700мл. да отиде над максимума - да. Нивото на маслото не се мери, когато е топло, защото нивото се вдига леко и ако долееш до максимума, като изстине ще е под максимума. Също не се пълни никога до максимум точно поради тази причина - че маслото се разширява.
По 2-ри въпрос - от последната ми смяна съм направил 6000км и не ми е мръднало грам - стои си на средата между мин и макс при положение, че съм сложил точно 5 литра. Маслото е 10W40 Castrol. Доколкото знам дригател над 8 години е добре да се кара не с 5W40 (както е по книга) а с 10W40, защото е малко по-гъстичко и маслото не може да влезне в малките луфтове, които са се образували. Ако си с 5W40 - може затова да ти харчи малко масалце.
По 3-ти въпрос - около 600-700 мл - там някаде. Което според мен не е нормално за периода от смяна до смяна да паднеш от максимум на минимум...При тия дизели и тия високи компресии....
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Мерси колеги. Аз мисля, че е нормално да хапва масълце, но не повече от 500мл за 10 000км ( но си зависи от марка ). И на единия ми въпрос нещо не се връзва... от мин до макс на щеката ако е 1л ... аз да съм долял 800 да кажеме и отиде от под минимума до над максимума .... дали това, че я бях преместил 20мин преди първото дърпане на щеката ме е излъгало. ?
Re: Консумира ли много масло 330i...
Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 17:13, променена общо 1 път
- stenli_bmv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535д
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не мисля, че вида масло зависи от обема на двигателя, а от състоянието му и изминатите километри. Говорим за употребявани автомобили, за новите производителя си дава масло и тази препоръка важи за целия гаранционен срок.
Never mistake motion for action...
- ivsan_82
- кандидат ентусиаст
-
Мерси на всички за отговорите!В крайна сметка успях да разбера,че предишния собственик е ползвал масло 0W 30 на Кастрол,аз обаче му долях около 700 грама 5W 40,засега всичко е наред,предполагам няма и да има проблем.Въпреки това,знам че не е хубаво така да се смесват.А да не говорим,че май въобще не е трябвало да се долива,ама такъв съм си,все се шашкам,и вместо да оправя нещата ги пража по-зле.Затва,карайте си колите и не търсете под вола теле,каквито са много от темите във иначе прекрасния форум.... 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2