Маншон на предна полуоска - 330ХД
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Маншон на предна полуоска - 330ХД
Здравейте, скъсан ми е маншона на предната полуоска и трябва да се смени. Вапроса ми е, как се маха карето, за да влезне новия маншон, проблема е от страната на колелото, този към двигателя е добре.Благодаря Ви предварително.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Е ти сам ли мислиш да го сменяш
Доста кофти работа е и ще си потрошиш ръцете ако нямаш подходящи инструменти и подход.
На моята ги смених и двата през различно време ама за 20-30 лв труд не бих го направил сам
Съвет зимата не тръгвай брутално докато не си я потъркалял малко щот въпросния маншон се усуква
и може да замине даже и нов понеже греста в него е на буца в началото 

Доста кофти работа е и ще си потрошиш ръцете ако нямаш подходящи инструменти и подход.
На моята ги смених и двата през различно време ама за 20-30 лв труд не бих го направил сам

Съвет зимата не тръгвай брутално докато не си я потъркалял малко щот въпросния маншон се усуква

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
tOnkO_lOnkO написа:Съжалявам за тъпият въпрос оабаче XD e 4x4 ли?
x - 4x4
d - diesel
има XI и XD

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравеите, става дума за номер 5. Сам ще го сменям, не е сложно, само искам да знам как се разглобява кардана, с чукане или има някакъв пиниз, не ми се губи време да умувам. За други марки коли няма проблем, но BMW ще ми е севте. Колега optimist при рязко потегляне нищо не се случва, няма усукване, ако се получи тогава работата е сериозна сменясе цялата полуоска.
Колега tOnkO_lOnkO да 4х4 е ХД.
Ако има колеги които са го сменяли сами или знаят как се прави да споделят, много ще съм Ви благодарен.
Успех на всички.
- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Не съм виждал как се сменя но предполагам процерурата е следната:
1. отвиваш полуоската от главината и я вадиш
2. режеш маншона и вземаш аварийния чук(по добре го извади с един удар с голям чук от колкото с 30 с малък)
3. Съветваш карето докато излезе.
ПС: ако си купил оригинален маншон виж какво има в комплекта, т.е зегерка има ли вътре. Винаги има вариант да се смяня по педалски начин.
1. отвиваш полуоската от главината и я вадиш
2. режеш маншона и вземаш аварийния чук(по добре го извади с един удар с голям чук от колкото с 30 с малък)
3. Съветваш карето докато излезе.
ПС: ако си купил оригинален маншон виж какво има в комплекта, т.е зегерка има ли вътре. Винаги има вариант да се смяня по педалски начин.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Щом казваш Аз ти споделих какво се случва щот съм го видял с очите си на моята а полуоските са си на 6. Греса се натрупва и при минусови Т при рязко потеглане е възможно да замине маншона.
Колегата motor го е описал как става няма спор етусиаст си

Колегата motor го е описал как става няма спор етусиаст си

- ангелски
- младши ентусиаст
-
Здравейте колеги, проблема го реших с едни универсални маншони,които се разтягат като ластици и с помоща на спецялна машина се слагат без да се пипа карето. Това е временно, защото има малко луфт в полуоските и то главно на карето към двигателят и скоро ще се сменят. Много ми е странно да се разбият полуоски и то предни.
Успех на всички.
Успех на всички.
10 мнения
• Страница 1 от 1