Масло за скорости на М43ТУБ19
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- radosi
- кандидат ентусиаст
-
Масло за скорости на М43ТУБ19
Колеги изправен съм пред неприятен проблем.
Сменям вече два пъти маслото и немога да докарам оригиналната мекост на скоростите
Оранйевата табелка над пробката на скоростната ми кутия е повредена и не се чете
Колата е компат 99 година мотор М43ТУБ19 кутията е 5 степенна ръчна.
какво масло трябва да и сложа. На пробката има петно от синя боя
Старото масло като го източих беше черно и рядко и по малко от литър, смених го защочо забелязах лек теч от долната пробка на кутията. И се забърках. Сега съм с австрйск масло 75W90 и при незагрял двигате/трансмисия скоростите влизат трудно като се постопли малко и всичко става нормално
Този двигател се монтира и на Е36 компат и на Е46 Може ли някои да ми каже дали трябва да взема масло MTF-LT-1 или ATF и какъв ли е визкозитета.
Благодаря ви предварително.
Сменям вече два пъти маслото и немога да докарам оригиналната мекост на скоростите

Оранйевата табелка над пробката на скоростната ми кутия е повредена и не се чете

Колата е компат 99 година мотор М43ТУБ19 кутията е 5 степенна ръчна.
какво масло трябва да и сложа. На пробката има петно от синя боя

Старото масло като го източих беше черно и рядко и по малко от литър, смених го защочо забелязах лек теч от долната пробка на кутията. И се забърках. Сега съм с австрйск масло 75W90 и при незагрял двигате/трансмисия скоростите влизат трудно като се постопли малко и всичко става нормално
Този двигател се монтира и на Е36 компат и на Е46 Може ли някои да ми каже дали трябва да взема масло MTF-LT-1 или ATF и какъв ли е визкозитета.
Благодаря ви предварително.
Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
отиди от вари 2000 и си купи масло сега са нови маслата лт-3 ако не се лъжа ми сложиха и си го смених , но влизането на скоростите може и да е от съединителя 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Твойта кола май е Е36, така че може да не е същото масло като на Е46 с М43.
Отиди при някой дилър и по ВИН би трябвало да излезе какво е точно маслото. Там го и продават
Отиди при някой дилър и по ВИН би трябвало да излезе какво е точно маслото. Там го и продават

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- radosi
- кандидат ентусиаст
-
Абе ходих аз на 10 места всички ми казват че трябва да се види хартийката аз им казвам че неможе да се разчете и те дигат рамене. Ще продължавам да ходя явно
Това по VIN не сме го пробвали .. освен ама не са ми го и предлагали, дано най накрая разбера че като дойде зимат аи няма да има вкарване на тия скорости .. ся лятото се ядва
Не е от съединителя, преди смяната сичко си беше ок и като се стопли тва пак си е ок .. прото му трябват 2-10 мин зависи колко е топло навън , сега почти не се усеща щото е 30'С навън
))

Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
колега маслото за тази кутия е АТФ - червения ,който се слага и на хидравлики и автоматични кутии .. събира 1100 литра ,но можеш да караш с 1000 без проблем .. 75в90 е много гъсто за тая кутия ще я скапеш сменяй го
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
трансмиссионное масло MIL-L-2105 или API-GL-4, вязкость SAE 80 (Если у пробки заправки масла находится желтая или зеленая наклейка, используйте специальное масло BMW, если оранжевая наклейка - ATF-Dexron, разрешенное BMW). Събира около 1,1л. На мен в М Кар Пловдив ми сложиха MTF LT- 2 , защото такова пишеше на табелката.
8 мнения
• Страница 1 от 1