Пореден Проблем с м2 броня реплика

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Пореден Проблем с м2 броня реплика

Мнение от ludia » 27 Май 2009, 13:06

Здравеите колеги. Купих си задна броня м-техник 2 от бабуна но за жалост на тази броня няма как да си закрепя датчиците за парктроника.
На местата кадето трябва да се сложат датчиците има просто големи дупки а датчика е цилиндричен. Дали някои колега се е зблъсквал със същия проблем и има ли начин понеже незнам какво да правя.
А при положение че колата ми фабрично има парктроник и аз да немога да го ползвам е много кофти.
Говоря за Е46 след феислифта 02г.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 27 Май 2009, 13:46

Пистолет за горещо лепило?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 27 Май 2009, 14:26

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

аз реших временно въпроса като свалих водачите от старата броня и ги захванах на новата докато си намеря #1 от схемата
Изображение

Аватар

Мнение от ludia » 27 Май 2009, 19:24

Ако говориш за лаисната която е на бронята отвън (понеже от вътре незнам да има лаисна за парктроника) аз я имам с дупките на нея но дупките не служат за да се задържат дарчиците а само да очертаят началото им. Отзад е нужно нещо което да се сложи в тази дупка
4см. на 3см. за да може този цилиндричен датчик да се закрепи.
Ще снимам проблемната дупка за да покажа за какво точно говоря и ще снимам как е на оригиналната броня.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

Аватар

Мнение от ludia » 27 Май 2009, 19:44

На снимката се вижда как изглежда отвора за датчика на парктроника на оригиналната ми броня. Червения квадрат очертава как изглежда това място на м-2 бронята от колегата бабуна. Та се чудя как да закрепя датчиците като не е предвидено? А после ще се чудя как да правя нови дупки на новата лаисна или как да правя дупки на бронята за да сложа старата лаисна понеже захващането се различава на тази така наречена 1:1 м-2 задна броня.
Изображение
Последна промяна ludia на 27 Май 2009, 19:47, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Май 2009, 19:46

да се беше замислил преди да я купиш ли ?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 27 Май 2009, 19:48

Alexi написа:да се беше замислил преди да я купиш ли ?

Оооо,спокойно...той колегата Бабуна и мен ме убеди,че много лесно се монтира парктроник на тази броня.....
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Май 2009, 20:25

това е решението - номер 1 на схемата
не че иначе са паднали :mhihi: , но оригинално (явно) е с тази част по-горе, която би трябвало да се намира под външната лайсна с отворите

като гледам струва само 26 лв? или е проблем намирането и? :roll:

Аватар

Мнение от ludia » 28 Май 2009, 8:42

Аз нещо немога да разбера номер 1 от схемата каква роля играе.
Икаде мога да ясложа тази лаисна?
Понеже вече имам лаисна от старата си броня която беве с фабрияен парктроник и имам една и от новата м-броня на която няма дупки.
Та ако номер 1 на схемата е лаисната която аз вече имам немога да разбера с какво може да ми помогне понеже тя не държи датчиците.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 29 Май 2009, 22:22

за съжаление аз не мога да ти помогна защото съм с оригинална М броня, но с неоригинален парктроник на нея

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 29 Май 2009, 22:53

колега захвани ги със смола датчиците. става много здраво а и може да се обработва и след това да се боядиса.

Аватар

Мнение от ludia » 09 Юни 2009, 11:55

За горе доло излислих как да ги захвана и ще направя снимки. Но сега проглема е лаисната. Оригиналната лаисна от старата броня непасват дупките на бронята за захващането а и за датчиците непасват също много добре. Новата лаисна пак е без дупки. И в край на сметка маи ще трябва да си поръчам трета оригинална лаисна от дару за м-2 задна броня но преди това ще трябва да видя дали дуще стане за да не си я поръчам пак тя също да не става.
Та ако някои колега има оригинална м-2 задна броня за Е46 седан с парктроник нека се обади ако може да сложа неговата лаисна на моята броня за да видя дали ще стане.
Изображение

Назад към E46