Как се сверява часовникът на Е46?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
-Сверяване на часовника
Часовникът се сверява с дясното лостче на километража по следният начин:
ако искате да върнете назад часовника завъртате лостчето (около 2мм докато опре)обратно на часовниковата стрелка и натискате същевремено
ако искате да "бутнете" напред времето,правите същото по посока на часовниковата стрелка.
Колкото повече задържате лостчето-толкова по-бързо се сверява часовника
часовника може да показва в два режима (12 часов и 24 часов)
Често срещан проблем:неможе да се свери часовника поради счупено или неправилно поставено лостче при разглобяване/сглобяване на километража
от тук

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
andreti написа:само , че е ваден акумолатора и нестава няма никъкви цифри ,а само чертички показва и кано задържам нищо не става
Става, става.
Бъди по настоятелен и внимателен

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Може и наистина да не става, защото бутонът на таблото е много чуплив при разглобяване на таблото. Може да е пипано по таблото с цел да се скрие, че някоя лампа свети. При мен беше тази на накладките. И аз като разглобих таблото видях че едното лостче на бутона за часовника е счупено и чак тогава разбрах защо часовника ми се сверява само на едната посока. Ако не тръгне сверяването от бутона ти остава да разглобиш таблото и да си намериш нов бутон, което си е страшен филм.
- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
добре де ако е счупен бутона за сверяването на часовника , какви са симптомите защото моя се върти като го натисна си шрака ама все още и аз не мога да си настроя часовника ........., и моя така показва само чертичките.
Колко съм се бъхтил преди седмица с тоя часовник и неще и неще ... натисках лостчето за зануляване,въртях го кво ли не правих и неще и неще...Викам ще задържа дясното натсното белкем ме вкара в някво меню - краставици ... Да е жив и здрав Гецата,че ме отвори на гяволък как става номера..После свалях табло за рингове да слагам - пак се нулира
айде само на дясно въртя то прескача точния час-3 пъти превъртях и 24-те часа,докато разбера,че може да се връща и на ляво
абе с 2 думи голям зор с тоя часовник...Колко търсене търсих из форума па не е истина,как ги намирате по за 3 мин с та търсачка хем я ползвам редовно и смея да твърдя,че и разбирам що годе и не винаги се оправям да намеря това което търся

8 мнения
• Страница 1 от 1