Как се сверява часовникът на Е46?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Мнение от andreti » 29 Май 2009, 19:04

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 29 Май 2009, 19:06

-Сверяване на часовника
Часовникът се сверява с дясното лостче на километража по следният начин:
ако искате да върнете назад часовника завъртате лостчето (около 2мм докато опре)обратно на часовниковата стрелка и натискате същевремено
ако искате да "бутнете" напред времето,правите същото по посока на часовниковата стрелка.
Колкото повече задържате лостчето-толкова по-бързо се сверява часовника
часовника може да показва в два режима (12 часов и 24 часов)
Често срещан проблем:неможе да се свери часовника поради счупено или неправилно поставено лостче при разглобяване/сглобяване на километража

от тук :arrow: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=116080 :idea:
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от andreti » 29 Май 2009, 19:09

само , че е ваден акумолатора и нестава няма никъкви цифри ,а само чертички показва и кано задържам нищо не става

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 29 Май 2009, 19:45

andreti написа:само , че е ваден акумолатора и нестава няма никъкви цифри ,а само чертички показва и кано задържам нищо не става

Става, става.
Бъди по настоятелен и внимателен ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 29 Май 2009, 20:41

Може и наистина да не става, защото бутонът на таблото е много чуплив при разглобяване на таблото. Може да е пипано по таблото с цел да се скрие, че някоя лампа свети. При мен беше тази на накладките. И аз като разглобих таблото видях че едното лостче на бутона за часовника е счупено и чак тогава разбрах защо часовника ми се сверява само на едната посока. Ако не тръгне сверяването от бутона ти остава да разглобиш таблото и да си намериш нов бутон, което си е страшен филм.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530д

Мнение от Milen83 » 01 Юни 2009, 13:12

добре де ако е счупен бутона за сверяването на часовника , какви са симптомите защото моя се върти като го натисна си шрака ама все още и аз не мога да си настроя часовника ........., и моя така показва само чертичките.

Аватар

Мнение от TUZara` » 01 Юни 2009, 13:22

Колко съм се бъхтил преди седмица с тоя часовник и неще и неще ... натисках лостчето за зануляване,въртях го кво ли не правих и неще и неще...Викам ще задържа дясното натсното белкем ме вкара в някво меню - краставици ... Да е жив и здрав Гецата,че ме отвори на гяволък как става номера..После свалях табло за рингове да слагам - пак се нулира :mhihi: айде само на дясно въртя то прескача точния час-3 пъти превъртях и 24-те часа,докато разбера,че може да се връща и на ляво :mhihi: абе с 2 думи голям зор с тоя часовник...Колко търсене търсих из форума па не е истина,как ги намирате по за 3 мин с та търсачка хем я ползвам редовно и смея да твърдя,че и разбирам що годе и не винаги се оправям да намеря това което търся :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2009, 13:56

ако някой все още не е разбрал как, нека ползва търсачката

Назад към E46