Филтър картерни изпарения ?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Филтър картерни изпарения ?

Мнение от Vanio_bmw » 26 Май 2009, 23:21

Колеги , някои може ли да ми каже по подробно в какво се изразява запушен филтър на картерните газове и имали на4ин да разбера дали е за смяна или не? Питам защото днес ходих до София и забелязах 4е при рязко подаване на газ , турбината избу4ава ,оборотите рязко се вдигат но не зацепва веднага колата .Има едно много неприятно забавяне на реакцията на турбото и после яко изтегляне.От какво може да е така? Съединителя ми не е износен - от др идва проблема, но прили4а на приплъзване , но само в на4алото и после си върви като бензинка да 4000 об. Полу4ава се на 4-та и 5-та предавка.Някои имал ли е подобен проблем???

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 27 Май 2009, 0:23

Колега разрови се в търсачката- скоро някой имаше подобен въпрос!
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 27 Май 2009, 0:51

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 200320DM47TU
Мечтае да кара: trabant ot novite
Детайли за колата: super pila e:)

Re: Филтър картерни изпарения ?

Мнение от RadioDJ » 31 Май 2009, 21:29

Vanio_bmw написа:Колеги , някои може ли да ми каже по подробно в какво се изразява запушен филтър на картерните газове и имали на4ин да разбера дали е за смяна или не? Питам защото днес ходих до София и забелязах 4е при рязко подаване на газ , турбината избу4ава ,оборотите рязко се вдигат но не зацепва веднага колата .Има едно много неприятно забавяне на реакцията на турбото и после яко изтегляне.От какво може да е така? Съединителя ми не е износен - от др идва проблема, но прили4а на приплъзване , но само в на4алото и после си върви като бензинка да 4000 об. Полу4ава се на 4-та и 5-та предавка.Някои имал ли е подобен проблем???

Дори и да ти е яко запушен, няма как да води до този проблем. А и не ми прилича на проблем, а по-скоро си за по голям двигател. Ако си с 320д просто на 4-та и 5-та толкова си може. Самия филтър може да не го сменяш, а просто да го свалиш и да измиеш елемента хубаво с нафта - цялото наслоено масло( маслени пари) пада и готово.
Forced induction means torque,
torque means fun.

Назад към E46