ПРЕМАХНАТ КАТАЛИЗАТОР
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
hellbull написа:а защо слагат 2 ламбда сонди
Първата отчита изгорелите газове и коригира сместа, а втората отчита изгорелите газове и съответно работата на катализатора

Доколкото ми е известно втората НЕ коригира горивната смес, нека ме поправи някой ако е по-запознат, защото не гарантирам за достоверността на източника ми.
Поздрави!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Втората не коригира сместа. Тя е просто да следи работата на катализатора. Оправя се като се завари една гайка на мястото и сондата се навива на нея за да се изтегли на горе и да се показва съвсем малко.
катализатор
интересува ме за е46 318 1.9 98г дали се базика след смяната на катализатор с резонантно гарне-мерси прдварително
- Стоян Тотев
-
-
какво да ти кажа колега,гласът е малко по-гаден иначе за една седмица съм навартял около 300 км.и не ми дадв никакви грешки(все още)ама сега отново си търся катализатор .Обичам всичко да ми е наред а и ме е яд дето дадох към 110 лв за избиване и ново гърне. П.С. Ако си от Ст.Загора или имаш път насам може да се срещнем и ще ти покажа
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Radichev написа:hellbull написа:а защо слагат 2 ламбда сонди
Първата отчита изгорелите газове и коригира сместа, а втората отчита изгорелите газове и съответно работата на катализатора
Доколкото ми е известно втората НЕ коригира горивната смес, нека ме поправи някой ако е по-запознат, защото не гарантирам за достоверността на източника ми.
Поздрави!

- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
Стоян Тотев написа:..... не ми дадв никакви грешки(все още)ама сега отново си търся катализатор ....
В една подобна тема за катализатори един колега на скоро беше писал че се продавали някъде чисто нови катализатори за около 200 лева, ако ти върши работа потърси темата

Next написа:Възможно ли е от първата сонда да ми свети чека за двигателя ходя на диагностики и казват "бедна горивна смес"
Естествено че е възможно, грешката я дава или дебитомера или ламбдата
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
26 мнения