При спряна кола на скорост двигателят изтърва - 316i
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега, някъде из форума бях чел за един подобен проблем и решението се оказало супер олигофренско - кожения маншон на ск. лост не е бил оригинален и бил бая къс и опънат. Та той държал лоста под непрекъснато напрежение. Провери дали и при теб не е така.
ре
да така е те да ни служат ама зашто и да не си я глезя,и на мен ми го прави тва с изпускането на скорост ама дурпам ручна и тва е какво да направяspower написа:колега да не би съединителя да пробуксуваи от там да е проблема, това ще го разбереш, ако не превърта двигателя /коляновия вал/ иначе толкова мн не я мисли колата колегата по горе правилно написа, че не трябва чак толкова да се вглежадаме и да робуваме на колите все пак те са да ни служат

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аз карам М43 ,няма такива проблеми стои на наклон постоянно понеже живея на такава улица .. 15° е сериозен наклон между другото
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Още не е изяснено на какво може да се дължи проблемът, но не е в калъфа на скоростния лост - не се изключва от скорост, стои си включена, просто изтърва и подскача надолу. Наклон от 15 градуса май наистина си е много ... по-скоро 10 съм имал предвид, че да не кажа даже и 5 

- panafon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кара Е46
според мен трябва нов съединител,и при мен е така аз знам със сигурност че моя е за смяна,сутрин не може да вкараш първа и първо отиваш на трета четвърта и после първа влиза без проблем ,няма зима няма лято нон стоп е така,съединител 100%
- zmeyan
- младши ентусиаст
-
Съединителят може и да е заминал, но не съм забелязал...
отделя си нормално, не приплъзва и скоростите си влизат лесно - всичките
Лошото е, че ръчната спирачка си е заминала или трябва да се натяга - не знам още откъде, но ще трябва да се провери - не ме питайте как я спирам под наклон - не я спирам, просто си търся равно място или камъняк
))
Да питам още нещо, че да не отварям нова тема..
Имате ли представа това пусто радио как може да бъде пуснато, ако колата не е на контакт??? Задължително ли трябва да е на контакт, за да работи? При вас как е?
отделя си нормално, не приплъзва и скоростите си влизат лесно - всичките

Лошото е, че ръчната спирачка си е заминала или трябва да се натяга - не знам още откъде, но ще трябва да се провери - не ме питайте как я спирам под наклон - не я спирам, просто си търся равно място или камъняк

Да питам още нещо, че да не отварям нова тема..
Имате ли представа това пусто радио как може да бъде пуснато, ако колата не е на контакт??? Задължително ли трябва да е на контакт, за да работи? При вас как е?
- panafon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кара Е46
до колкото знам за ръчната спирачка се натяга от зад при дисковете и вътре в купето се сваля барчето и при самата ръчка също се натяга,поне при мен тази беше процедурата
колега, като паркирам и обикновено дърпам ръчната по инерция. днес опитах да не я дърпам и установих, че и при мене изтърва, а наклона не е голям. съединитела не ми е за смяна. според мене е нещо нормално това, защото ако се замислиш може просто скоростната кутия да е така направена. демек твойта (и мойта) първа да е като например втора при друга кола (опел корса например). демек заради добре сметнатия двигател да е по дълга първата скорост и да има по-малко съпротивление с наклона. колата няма никакви приблеми в движение. аз след толкова време чак сега му обръщам внимание на това. според мен това не е проблем. карай си колата и си свиркай! пожелавам хиляди безаварийни километри!
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2