датчик за нивото на маслото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

датчик за нивото на маслото

Мнение от quickshare » 02 Май 2009, 21:13

Колеги преди 8 месеца смених датчика и преди 2 седмици ми светна лампата жълто,погледнах щеката нивото на маслото намаляло,долях обаче малко се заблях и го направих до мах според щеката и сега пак свети...възможно ли е да свети заради високото ниво или датчика е заминал????
Изображение

Аватар
Кара: Бързо
Мечтае да кара: М3 Е92

Мнение от ludia » 02 Май 2009, 21:19

Ако си подминал мах е напълно възможно. Но няма да се притесняваш ще го изгори до 100 200км. и ще си стигне мах ако и тогава свети вече може пак да е датчика. Но на стенд ще си покаже дали дава грешка на датчика или си работи нормално и те предопреждава.
Изображение
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

http://clip4e.com/play.php?id=45143

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 03 Май 2009, 3:11

И аз леко бях подминал МАХ , обаче датчика не светна. Карах около 100 км. и после си го източих малко (до средата на щеката) и нямаше никакви ядове с лампички..... този датчик не отчита налягане на маслото , а ниско НИВО, така че или дефектен датчик, или някакъв друг бъг в системата....
ПП: не разчитай колата да го изгори маслото в повече, по-скоро то ще си намери път навън от там където е най-слабо място (някоя смотана гарнитура на кофти място, семеринг и т/н/) така че по-добре източи излишното масло ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Назад към E46