въпроси относно таблото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

въпроси относно таблото

Мнение от tOnkO_lOnkO » 12 Апр 2009, 21:19

Здравейте,
няколко крушки не ми светят по таблото....за дългите, за предни халогени и за задния за магла.....
Та въпросат ми е каде могат да ми ги сменят?
Аз днес свалих таблото, но са от онези много малките диоди за които трябва доста финна работа и доста фин поялник за смяна.Това коеот ме учудва е 4е по принцип не би трябало да горят лесно,-нали са диоди.....
Някой друг имал ли е подобен проблем и ако да каде са му го опраили?

А м/у другото нямам мултиволан обаче има лампичка за темпомат-а та въпросат ми е дали съм бил с мулти и са ми го сменили с нормален?Тоест който няма темпомат би ли следвало да има лампичка за него?Например под някой от емблемите нямах лампички но под тази имах.Питам за да знам дали ако слойа само един мулти волан ще получа темпомат.

Преди някой да ме нахрани че не съм ползвал търсачката не намерих нищоо....(малко странно на никой да не са му горели крушките и да се чуди как да ги опражя....неможаха ли да сложат нормални....басиии)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 13 Апр 2009, 21:01

никой ли няма идей?поне за темпомата? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 13 Апр 2009, 22:23

Колега преди да сменяш лампички първо си направи тест на таблото, влизаш в скритото меню на таблото и отиваш на подменю 2 което беше за тест на таблото (ако не се лъжа), ако наистина са за сменяне при теста няма да светят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 13 Апр 2009, 22:27

Ще започна отзад напред. Наличието на лампичка за темпомат не означава, че имаш темпомат. Аз също имам лампичката .. една такава симпатично зелена :) но нямам темпомат ... светва единствено при чек на таблото от менюто на борд компютъра. Съмнявам се някой да е сменял мултиволана ти с нормален... освен, ако колата не е блъскана и еърбега не се е отварял ;)
По първия въпрос .... ако си купувал колата си от автокъща е доста вероятно да са ти бърникали по таблото с цел да скрият грешки на някоя от системите на автомобила ... било то за еърбег, за колан, за АБС или друго. Иначе и аз си мисля, че доста трудно горят диоди :) Най добре отиди на диагностика на компютъра, за да ти изкарат всички грешки, ако има такива. За смяна на въпросните диоди ... не съм запознат :)

ПС: ТУК можеш да прочетеш за менютата в борд компютъра и от къде можеш да си направиш тест на таблото (четвъртия пост от горе надолу)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 13 Апр 2009, 23:29

мерси за меннията,-идеята за тест на таблото е супер така 6те разбера дали наистина са изгорели :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 16 Апр 2009, 0:32

И след теста за таблото не ми светят:халогени,дълги,заден фар магла,абс,airbag.:(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 16 Апр 2009, 1:27

Я иди някой електронкаджия да ти замери изводите с уред, което трябва да стане на включено табло и контакт, че ме съмнява че има прекъсната писта или друг елемент е сдал багажа. Вероятността да изгорят толкова диоди наведнъж е много малка.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 17 Апр 2009, 21:59

и аз съм чувал че по автокъщите бърникат лампите да не светят за бега нали най-често той сдава багажа....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 19 Апр 2009, 0:59

сега по празниците диагностика няма да ме огрее :)другата седмица ако ми остане време ще мина..ина4е странна работа е това табло направо ме разби.
Изведнъж АБС лампи4ката по4на да си свети на контакт(преди не светваше) а на теста продължава да не свети.....
Някой има ли идея защо теста може да не я показва а на практика да работи?

Потребител
Аватар

Мнение от medman » 19 Апр 2009, 17:19

здравеите колеги

И така аз също имам точно този проблем не ми светиат диодите на таблото за дълги къси и за мъгла.

Закарах колата на тест и всичко си беше наред , не показваше грешки .

За да тествам взех едно табло втора употреба (без да го платиа само за да провериа) и го смених набързо , и на другото табло отново същата историа не светеха индикациите за къси , дълги и мъгла , значи проблемът не е в диодите.

Нашите турговци особенно с италианските коли са всички измамници , биаха залепили лепенка на моито табло за да не се вижда че свети индикациата на еърбега :-)

Вероиатно проблемът е по електрониката , даваите идеи !

Извинете за правописа но пиша чрез конвертор .
BMW RULEZz ,ама и AUDI става но CORSeto е най-великото коле ...Оле !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 19 Апр 2009, 22:22

medman написа:здравеите колеги.....

явно с теб имаме един и същи проблем.При мен наистина страното е 4е на тест-а абс-а не свети а на контакт си свети.
Ина4е за халогени,дълги, заден за магла не светят и това си е.В някакъв немски форум намерих същите 3 лампи да не светят(заедно с тази на еърбега) обаче нямаше решение на проблем.-но на онзи му бяха объркали връзването на шофиорският еърбег и може би това е обаркало електрониката..... незнам.Твоята кола удряна ли е ?При мен забелязвам че като дам мигач и първите няколко секунди цъка забързано...някаде нямам добра маса и се чудя дали това може да създава проблема?Ти забелязал ли си да имаш нещо нередно с маса?

Потребител
Аватар

Мнение от medman » 20 Апр 2009, 10:40

Ами не е удряна колата , специално иа карах в представителството на BMW тук в Солун за да я провериат , нито съм имал проблеми с масата всичко си работи о.к. освен лампата на еърбега де :-) ама съм я закрил с лепенка да не ме дразни :-)

Наи много да я закарам отново в BMW да си кажат мнението.

На теб tonko_Ionko преди работеха ли ти тези индикации ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tOnkO_lOnkO » 20 Апр 2009, 23:11

Не от както я купих не работят.
:(

Потребител
Аватар

Мнение от medman » 21 Апр 2009, 10:59

При мен работеха , после баща ми реши че триабва да почисти гнездата на бушоните , монтиор от старата генерациа е но се занимава с камиони , и след почистването таблото спря да работи , километража , оборотомера и ниакакжи други ламбета но сега не помниа кои точно . закарах го на електротехник и ми го оправи за 5 мин . Оттогава обаче не ми светиат късите , дългите и за мъглата . И аз помислих че са изгорели диодите и направих теста с другото табло , тези дни ще я закарам в представителството да иа погледнат и ще ти пиша какво са ми казали !

Назад към E46