Как се сменя дългия airbag над вратите ???

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Как се сменя дългия airbag над вратите ???

Мнение от unison » 03 Апр 2009, 15:15

Има ли някой представа как се сменя... в смисъл такъв какво трябва да разглобя за да го сложа...трябва ли да свалям тавана или не е необходимо. ????

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Re: Как се сменя дългия airbag над вратите ???

Мнение от oTECa » 05 Апр 2009, 14:29

unison написа:Има ли някой представа как се сменя... в смисъл такъв какво трябва да разглобя за да го сложа...трябва ли да свалям тавана или не е необходимо. ????

Трудна работа колега. Вчера го сменях моя.
Тавана няма смисъл да го сваляш. Сваляш кората на колонката на предния прозорец. Сваляш левия сенник включителни и щипката в дясната част която го държи. После сваляш дръжките от лявата страна. След това сваляш корите на лявата колонка между вратите. Сваляш и лявата кора на задния прозорец. Като свалиш всичко това тавана се открехва леко надолу от лявата страна. Достатъчно е за да свалиш аербега.
Трябва обаче и да поразглобиш таблото. Аз махнах всичко от ляво на волана(чекмеджето под волана, декоративната лаисна, под нея се намират болчетата за врътката за фаровете и въздухоотвода). ОТ дясно на волана махаш декоративната лаисна(под нея има една гаика която държи таблото). КАто свалиш всичко това ще видиш от къде тръгва аербега. При поставянето на новия първо го оправи при таблото и после го слагаи нагоре по тавана. На мен ми отне около 5-6 часа, при положение че съм разглабял доста коли. Не е много лесно.
Успех.

Назад към E46