Проблем водна помпа
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 320d,2001, 136 к.с
Проблем водна помпа
Здравейте, нуждая се от съвет за смяната на водната помпа.
Проблема е че има сълзене от нея , а е чисто нова сменяна преди 2-3 месеца / не от мен/ .
Не ми се иска да ми се налага да я сменям през 3 месеца , ако може съвет откаде и каква марка да е ?
Старите БМВта имаха проблеми с тези помпи , мислих си че в Е46ката този проблем е разрешен ?
Проблема е че има сълзене от нея , а е чисто нова сменяна преди 2-3 месеца / не от мен/ .
Не ми се иска да ми се налага да я сменям през 3 месеца , ако може съвет откаде и каква марка да е ?
Старите БМВта имаха проблеми с тези помпи , мислих си че в Е46ката този проблем е разрешен ?
Всяка кола има проблем с водните помпи защото са консуматив износват се на определени километри
иначе от каде сълзи да не е от о-пръстенчето кадето влиза тръбичката в нея може и да е защото няма гарнитура откъм блока .Аз моята я сменях излезе към 80 лв някаква италянска и нямам проблеми от тогава и предната ми не беше протякла обаче колелцето и се клатише много лошо и започна да скърца яко .

- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
Не съм погледнал откъде сълзи. майстора които ми сменяше тампона на двигателя ми каза че сълзи и има следи от антифриз и да я сменям .
Ако е от някаква гарнитурка или тръбичка /може ли само те да се подменят или самата помпа е капсулована и се налага цялостна подмяна.
Ако е от някаква гарнитурка или тръбичка /може ли само те да се подменят или самата помпа е капсулована и се налага цялостна подмяна.
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
сега видях че и антифриза е намалял,. явно си е текло или като се замисля дали има някаква връзка с намалянето и протичането на водната помпа с товя че сменях термостат преди 2седмици.
И да ми кажете има ли значение какъв антифриз да долея, има ли занчение или всеки става ?
И да ми кажете има ли значение какъв антифриз да долея, има ли занчение или всеки става ?
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
При мен имаше такъв проблем и се оказа че не е от водната помпа!
Беше едно малко пластмасовко - под кората, най-отгоре, прилича на Т-образна тръбичка. Та това нещо ми струваше 60 лева, но го има само в ДаруКар.
Аз също се бях засилила да сменям водна помпа! То от него си сълзи лекичко - и при мен антифриза беше намалял доста.
Незнам дали по обяснението ми ще разбереш нещо, но ако искаш поогледай малко... може и да го видиш... ако е от там разбира се.
Беше едно малко пластмасовко - под кората, най-отгоре, прилича на Т-образна тръбичка. Та това нещо ми струваше 60 лева, но го има само в ДаруКар.
Аз също се бях засилила да сменям водна помпа! То от него си сълзи лекичко - и при мен антифриза беше намалял доста.
Незнам дали по обяснението ми ще разбереш нещо, но ако искаш поогледай малко... може и да го видиш... ако е от там разбира се.
Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Ами виж сега - аз не знам къде се намира водната помпа, но се опитах все пак да бъда полезна...
все пак съм жена
това се намира най-отгоре като се свали кората на двигателя!
Ще се опитам да го снимам днес, щото ме хваща срам какви обяснения пиша....

това се намира най-отгоре като се свали кората на двигателя!
Ще се опитам да го снимам днес, щото ме хваща срам какви обяснения пиша....

Разбира се, че щастието не е в парите. Но по-добре да плачеш в BMW, отколкото в Golf...
- Sergo
- кандидат ентусиаст
-
Много ти благодаря колежке, но предполагам по описанието ти че става въпрос за малкия термостат които се намира на видимо място отгоре между 2те кори 

- bebekrisss
- кандидат ентусиаст
-
Номенклатурен номер : 11712247723
Описание : ТЕРМОСТАТ AGR
Ед.цена (с ДДС) : 64.24 BGL
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Да - термостат е! Сега се порових и го намерих - добре че запомних как изглежда...

При мен си личеше как сълзи това нещо!
12 мнения
• Страница 1 от 1