програмиране на дебитометар

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sashko*** » 20 Фев 2009, 17:03

ITK написа:
LSFC написа:Нищо не съм барал , сложих новия и нищо не се промени . след 2 дена сутринта запалих и литна колата .иначе на 2000 - 2500 оборота чак като стигне - отлепяше нормално.

И аз имам чувството че се самонастройва...защото има вече разлика между поведението на колата веднага след смяната (първите два-три дена) и сега - вече почти десет дена след като сложих новия Бош....
Щях да ходя уж да я видят и евентуално препрограмират ама а днес, а утре...няма време..много работа и тя май взе че сама си върна старото поведение :dunno:
И аз днес взех Нов BOSCH и колата си е същият мъртвец (Слагах един китайски и колата лети ) Предполагам ,че трябва да го програмирам Тоя BOSCH за да тръгне , ако махна акумулатора за една нощ дали ще изчисти Грешките и колата ще тръгне , Ако не кажете къде да отида за програмиране - колко струва ,но да знаят за какво става въпрос ,че като кажа за програмиранe да не ме гледат :shock:
Последна промяна sashko*** на 21 Фев 2009, 1:18, променена общо 1 път
АВТОЧАСТИ , МАСЛА , АКУМУЛАТОРИ ,НАВИГАЦИИ ,ТОП ЦЕНИ !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: C вратите

Мнение от BmwE46 » 20 Фев 2009, 17:13

sashko*** написа:
ITK написа:
LSFC написа:Нищо не съм барал , сложих новия и нищо не се промени . след 2 дена сутринта запалих и литна колата .иначе на 2000 - 2500 оборота чак като стигне - отлепяше нормално.

И аз имам чувството че се самонастройва...защото има вече разлика между поведението на колата веднага след смяната (първите два-три дена) и сега - вече почти десет дена след като сложих новия Бош....
Щях да ходя уж да я видят и евентуално препрограмират ама а днес, а утре...няма време..много работа и тя май взе че сама си върна старото поведение :dunno:
И аз днес взех Нов BOSCH и колата си е същият мъртвец (Слягах един китайски и колата лети ) Предполагам ,че трябва да го програмирам Тоя BOSCH за да тръгне , ако махна акумулатора за една нощ дали ще изчисти Грешките и колата ще тръгне , Ако не кажете къде да отида за програмиране - колко струва ,но да знаят за какво става въпрос ,че като кажа за програмиранe да не ме гледат :shock:

Оф колеги разберете, че трябва да отидете да ви закачат на комп. да ви премахнат грешката. и сичко ще е ОК. а колкото до тия китайчета сложи един такъв да видиме колко време ще кара.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 20 Фев 2009, 17:18

Ами, как ще те гледат така не се излагай. Всички са се научили като ги питаш за бмв и ти земат 50лв. да ти програмират софта - ей много програмисти на бмв се навъдиха напоследък. Сигурно и въздухомерите на наса се програмират с бош тестер. Самата дума програмиране е неправилна и предразполага към олекотяване на джоба на обикновенния потребител.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '08 535d
Мечтае да кара: F10 M550d

Мнение от bojky » 20 Фев 2009, 18:13

Доколкото знам аз препрограмирането се извършва,за да се адаптира новия дебитомер към двигателя...понеже преди фейса са са друг номер на дебитомера,а този който сега продават на магазините е нов,модифициран и се разваля доколкото знам по малко...а причината да се разваля по принцип мисля,че е мръсен въздух...тоест ко не сменяш на време въздушния филтър може да ти се развали дебитомера...
В този сайт е обяснено защо се прави това препрограмиране...
http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ng-needed/

Между другото ако нямате финансова възможност да си закупите нов....катко аз в момента :mhihi: може да си почистите стария със контактен спрей,после спирт и го подсушавате и колата се поопряввя малко от малко...аз моя го бях свалил преди и направих тази процедура но въобще незнаех,4е това нещо се вади http://www.tdibg.com/e-shop/?p=products ... 28-400-527
от дебитомера....та снощи го извадих моето почистих го и се поорапви колата...но най-интересното е,че гледам моя пише Пиерсбург,викам си защо не е Бош...записах номера му и качава се в нас пиша в гугъл номера и ми илиза Пиерсбург дебитомер и е за познайте какъв двигател го дават....1,9тди на WV,AUDI,SEAT и т.н. и сега в най-скоро време ще си купя нов Бош....а виште в горепосочения сайт струва 40лв. китайски такъв.....но нз колко време ще държи и човека ми каза,че е на 99% сигурен,че за този не трябва препрограмиране и,че ако се сменя на време филтъра няма да имам проблеми....
Но все пак не мисля да рискувам и ще си взема Бош след известно време,че сега се поправи малко и върви доста по стабилно от преди...

Потребител
Аватар

Мнение от Горан » 28 Фев 2009, 18:44

Колега зимаи на БОШ и да ти е мирна главата,моя кат го зех даже немаше нужда от програмиране номера му беше сащия,а разликата във варвежа огромна.

Предишна

Назад към E46