Проблем при паленето сутрин - съмнения за ГНП

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем при паленето сутрин - съмнения за ГНП

Мнение от matematic » 29 Яну 2009, 17:10

Имам проблем при паленето сутрин, но проблема е, че не е всяка сутрин. Немога да го хвана кога, как и защо го прави. Когато въртя ключа излиза бял пушек от ауспиха и мирише малко на сурова нафта. Съмнява ме да не би ГНП-то да вкарва въздух, но до колкото знам това май би трябвало да го прави при топъл двигател а при мен го прави когато е истинала. Иначе пали на 1/4. Днес ми го прави за втори път, първия път след като смених акумулатор след малко повечко въртене подпали.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 29 Яну 2009, 20:39

Изгоряла свещ единия цилиндър пали малко по късно ;) затова има сурова нафта

Потребител
Аватар

Мнение от matematic » 29 Яну 2009, 21:35

Ако е изгоряла свеща не би ли трябвало всяка сутрин да го прави? Аз забелязах, че го прави когато си поиска. Днес се изрази мнение, че може би е помпата и в зависимост от това, в какво положение застане засмуква въздух и неможе да запали. Ако засмуква въздух обаче май не би трябвало да излиза бял пушек или? Всъщност по тази логика май не би трябвало да има значение кога не иска да запали. Пък тя не иска само когато е студена и то не всеки път. Иначе пали като стой та гледай.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 30 Яну 2009, 0:07

Стига с тоя въздух имаш помпа в резорвоара която поткачва при всяко палене ако ти смучи въздух колата ще пръска яко нафта от някаде ;)

Назад към E46