климатроник и печка в БМВ 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

климатроник и печка в БМВ 320д

Мнение от vkarva4a » 28 Яну 2009, 23:35

На скоро се сдобих с БМВ 320 д,2001г.Интересува ме действието на бутона за управление на вътрешния кръг на въздуха,защо има три възможни положения,за какво служи всяка едно от тях(Имам предвид бутона с двете кръгчета,намиращ се до бутона за вентилатора).Освен това разбрах че има някаква печка за първоначално затопляне на купето,вярно ли е ,и свързано ли е това с въпросния бутон,ако може някой да ми даде разяснения кога и как се задейства ,защото нищо не открих.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 28 Яну 2009, 23:53

Първото кръгче е за автоматично затваряне на въздуха от отвънка когато усети неприятни миризми незнам дали работи не сам го ползвал се забравям а другото е ти да си затвориш да не влиза въздух от отвънка :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 29 Яну 2009, 0:01

Едното е постоянно да не влиза въздух, а другото е през 4 мин, май да пуска по 1 мин. въздух. Спомням си на една диагностика, че точно някакъв датчик ми е развален там и не може да пуска въздух 4към1.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 29 Яну 2009, 0:30

plamen_hh написа:Първото кръгче е за автоматично затваряне на въздуха от отвънка когато усети неприятни миризми незнам дали работи не сам го ползвал се забравям а другото е ти да си затвориш да не влиза въздух от отвънка :D

точно за това е и си работи перфектно. Като караш зад камион който пуши отвратително просто го пускасш и край няма миризма на изгорели газове ;) Можете да си направите профилактика на тръбите на климатичната система. Лично аз си купих един спрей за климатична система от Кауфланд за около 6 кинта и да ви кажа съм мнооого доволен няма лош въздух :D

Назад към E46