ЕКУ / Алтернатор проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bebekrisss » 07 Яну 2009, 16:24

При мен в понеделник сутринта започна да мига лампата на акумулатора, като я подкарах на обяд вече почти не изгасваше! Оттам бегом към сервиза /без фарове, парно и т.н. - пестим акумулатора/ и след няколко забранени леви завои /нямаше начин/ спирам пред сервиза и тя гасне! Късмет, че стигнах! Алтернатора се оказа изгорял и 350 лева за нов!

PS. Незнам дали наистина беше изгорял или просто са го ремонтирали, защото са ме видяли жена и... що да не ме преебат?! :roll:
Уж ме изпрати познат... но не се знае!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 07 Яну 2009, 16:38

малко оф топик :) аз ако бях видял хубава жена в бмв, немаше да искам да я прееба, а да я ...ба :mhihi: :mhihi: :mhihi:

а сега по темата: колега, защо се занимаваш сам, а не посетиш някой сервиз за алтернатори, които се прескачат буквално около бул. Сливница. Предполагам, че ще отнеме около час и си готов. Не си струва да си хабиш нервите сам в "размисли и страсти" :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vAiO » 07 Яну 2009, 16:53

slitter написа:малко оф топик :) аз ако бях видял хубава жена в бмв, немаше да искам да я прееба, а да я ...ба :mhihi: :mhihi: :mhihi:

а сега по темата: колега, защо се занимаваш сам, а не посетиш някой сервиз за алтернатори, които се прескачат буквално около бул. Сливница. Предполагам, че ще отнеме около час и си готов. Не си струва да си хабиш нервите сам в "размисли и страсти" :)

ще ти кажа защо няма да отида в сервиз за алтернатори:

преди време имах пак "проблем" с алтернатора - зареждаше на 13.6 вместо на 14.1 или 14.2 - отидох в специализиран сервиз за алтернатори от който мой познат е много доволен- и им обясних каква е ситуацията и какво искам, след час, час и половина ми се обадиха от сервиза и колата беше "готова" - отивам аз и ги питам какъв беше пробмлема - и те - еми четките ти бяха за смяна - 50 лева само- аз див и щаслив че съм минал тънко...
прибирам се - замервам на колко зарежда и какво да видя- никаква промяна - пак си зарежда на 13.6 - при което се върнах в специализирания сервиз и шефа на майсторите почна да ми обяснява че имал познат в камор и щял да ми покаже че по каталог било нормално да зарежда на 13.6 - при което разбрах че няма смисъл да споря с тоя овен и си тръгнах. след ровене по форуми сам стигнах до извода че релето ми е за смяна - купих си реле и го смених с помоща на един колега от форума (НикиНиколов :yes: ) , и проблема се оправи.
а въпросните четки струват 2-3-5 лева, и във този сервиз я ги сменили я не - и айде 50 лева за добър ден че караш е46

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 07 Яну 2009, 17:23

Абре, какви са тия 350 лв., направо сте за убиване, без коментар, големи сте каръци, как имате сърце да ги дадете тия пари :banghead: , ремонта ми струваше само 30 лв.

Предишна

Назад към E46