КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ!!!Странен проблем с паленето...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
КОЛЕГИ ПОМОГНЕТЕ!!!Странен проблем с паленето...
Колеги искам малко помощ от ваша страна,защото ве4е съм потресен от случващото се...Та прочетете какво се случи:
Снощи излизам към 17 часа колата си пали вси4ко нормално...отидох до един приятел стояхме в тях...към 23 часа слизам до колата,качвам се вкарвам ключа въртя,всичко там си светва и изгасва...завъртам да запаля и познайте...няма никой...нито шум нито нищо....стартера не върти...абе гробна тишина...помислих си 4е е паднал акумолатора...донесоха ми 4исто нов...сложихме го неще и неще...оставих я...като спах в авера ми....сутринта в 7 часа я пробвам пак...пак същата картинка....
Прибирам се забираме един авер купувам важе,намерих майстор за стартера като си мисля 4е е от него...отиваме ве4е да я дърпаме до него,защото искаше да пробва стартера...качвам се в моята колица(казах си- нека да я пробвам пак) въртя такър такър(стартера върти)викам си бах маа му тя ще запали....въртя втори път и запали...направо бях
потресен...отидох ме при майстора и той вика трябва да не пали 4е да пробвам стартера да ти кажа дали е от него или от ключа...викам ок...и си тръгвам като си викам дано не се налага повече да идвам...да ама не...сега отивам си до един авер тук на близо с коли4ката вси4ко ок(цял ден си пали от раз)....излизам от от тях,сядам въртя и пак никакъв шум нищо...и неможе да запали....
МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е!!!НЕЗНАМ,НО ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА СИ МИСЛЯ ЧЕ НЕЩО ОТ ТЕМП. НЕМОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОНЕЖЕ ПРЕЗ ДЕНЯ БЕшЕ ТОПЛО И ЗАПАЛИ И ПАЛЕшЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ...А ВЕчЕРТА КАКВИ чАКМАЦИ ПРАВИ!!!ЗА ПЪРВИ ПЪТ МИ СЕ СЛУчВА!!!ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ОТ ОБЯСНЕНИЕТО!!!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Снощи излизам към 17 часа колата си пали вси4ко нормално...отидох до един приятел стояхме в тях...към 23 часа слизам до колата,качвам се вкарвам ключа въртя,всичко там си светва и изгасва...завъртам да запаля и познайте...няма никой...нито шум нито нищо....стартера не върти...абе гробна тишина...помислих си 4е е паднал акумолатора...донесоха ми 4исто нов...сложихме го неще и неще...оставих я...като спах в авера ми....сутринта в 7 часа я пробвам пак...пак същата картинка....
Прибирам се забираме един авер купувам важе,намерих майстор за стартера като си мисля 4е е от него...отиваме ве4е да я дърпаме до него,защото искаше да пробва стартера...качвам се в моята колица(казах си- нека да я пробвам пак) въртя такър такър(стартера върти)викам си бах маа му тя ще запали....въртя втори път и запали...направо бях

МОЛЯ ВИ КАЖЕТЕ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е!!!НЕЗНАМ,НО ПО ПЪТЯ НА ЛОГИКАТА СИ МИСЛЯ ЧЕ НЕЩО ОТ ТЕМП. НЕМОЖЕ ДА ЗАПАЛИ ПОНЕЖЕ ПРЕЗ ДЕНЯ БЕшЕ ТОПЛО И ЗАПАЛИ И ПАЛЕшЕ БЕЗ ПРОБЛЕМ...А ВЕчЕРТА КАКВИ чАКМАЦИ ПРАВИ!!!ЗА ПЪРВИ ПЪТ МИ СЕ СЛУчВА!!!ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА ОТ ОБЯСНЕНИЕТО!!!
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Имах подобен случай когато взех моята кола и даже изхвърлих стария акумулатор в който май е имало още живот
Причината при мен се оказа в пиропатрона на плюсовата клема..беше гръмнал и явно не даваше добър контакт, поради което не можеше да завърти и стартера! За да си сигурен че проблемът е от него, когато колата ти не иска да запали, свържи с подходящ кабел (+) от акумулатора с клемата дето е при мотора, на която подаваш ток от външен източник, като по този начин шунтираш въпросния пиропатрон и ако запали вече търсиш начин да го отвориш и да набиеш снадката на кабела в него. Успех, колега и ако е това да не забравиш да почерпиш 

- bojky
- младши ентусиаст
-
Хах нямаш проблеми колега само да се окаже 4е нещо толкова ефтино и лесно за оправяне...
Други идеи от какво може да е?
Други идеи от какво може да е?
- bojky
- младши ентусиаст
-
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
- bojky
- младши ентусиаст
-
Проблема е решен...колата е в сервиза ве4е...казаха уж 4е била слаба маса...но нз да не пак да решила да пали и утре да се разсърди пак
...но казаха 4е ще погледнат пак стартера за всеки случай![/img]

- bojky
- младши ентусиаст
-
Грозна картинка....отивам да я взема от бокса...ония ми вика нямах време да я погледна ама ина4е я пробвах пали си вси4ко нормално вика...стартера като го 4увам така никакъв проблем нямаш с него вика...и някви такива...тръгвам отивам в центъра да свърша една работа въртя да запаля...неще!А пък тамя пробвах два три пъти и запали!Напсувах се едно хубаво и ве4е се 4удя кой да дойде да ме дръпне...ли и аз нз какво да правя...И викам да пробвам пак пробвам пробвам неще...след малко запали и се пребрах...но нз от какво е тази глупост?Според вас от какво е?
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
Отиди при майстор и недей да гадаеш. Ако трябва му я остави за неограничено време за да хване наистина проблема.
bojky написа:Грозна картинка....отивам да я взема от бокса...ония ми вика нямах време да я погледна ама ина4е я пробвах пали си вси4ко нормално вика...стартера като го 4увам така никакъв проблем нямаш с него вика...и някви такива...тръгвам отивам в центъра да свърша една работа въртя да запаля...неще!А пък тамя пробвах два три пъти и запали!Напсувах се едно хубаво и ве4е се 4удя кой да дойде да ме дръпне...ли и аз нз какво да правя...И викам да пробвам пак пробвам пробвам неще...след малко запали и се пребрах...но нз от какво е тази глупост?Според вас от какво е?
Нали ти казах че е четки на мене един път като ми направи така и пуснах по енерция и запали после прибвам и си палеше две три седмици викам нещо може да е заяло и на втория път като ми го направи стартера след половин час беше на земята и като го отворих четките свършили опират на кабелчетата си и не може да се докоснат до ротора и така някой път пали просто защото ротора има луфт и се е опрял до някоя (на късмет)

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
95% стартера
4% контактния ключ
1% нещо друго
Ако стратера се вижда при печките може да пробваш да го удариш и ще тръгне. Ама по добре да го ремонтират.
4% контактния ключ
1% нещо друго
Ако стратера се вижда при печките може да пробваш да го удариш и ще тръгне. Ама по добре да го ремонтират.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- bojky
- младши ентусиаст
-
Стартера беше!Както каза колегата с 4етки от жигула работата е 6!
Към 15лв. ремонта и 45 монтаж и демонтаж,общо 60лв. цялата работа!

12 мнения
• Страница 1 от 1