Изтича ми течноста от резервоара за почистване на стъклото.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Изтича ми течноста от резервоара за почистване на стъклото.

Мнение от Lino_Velev » 16 Юни 2008, 2:22

От няколко дни насам бавно ми изтича течноста за чистачки от някъде. Интересното е че в предишните няколко дни пръскачките на предното стъкло се бяха позапушили и след това сами се пооправиха, но оттогава започна да тече. Също така пръскачките на фаровете не са имали проблеми, затова съм по склонен да смятам че причината от към маркучите за предното стъкло. Също така забелязах че има нещо като натрупване на варовик в резервоара и може би от там е дошла причината. Също така като бях паркирал беше покапало под колата някъде под резервоара, но може да тече и от някаде другаде а просто там да има дупчица за отводняване в кората отдолу. За около 3-4 дни резервоарчето почти се изпразва само.
Имам следните въпроси:

1. Мога ли да сложа Calgon или подобен препарат в течноста за се поотпуши системата евентуално?

2. Къде е вероятно място за пробойната според вас?

3. Мога ли да сваля резервоара за да го почистя и евентулано част от маркучите? Като потърсих за подобни теми видях че някой хора са го правили. Как се сваля, какви интрументи трябват? Ако някой покаже картинка ще е супер :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Мнение от motor » 16 Юни 2008, 11:07

Най-вероятното място е помпичката или маркуча от нея към пръскалките. Ако е казанчето хващай поялника и действай. Има 1 болче на казанчето свали го и виж от къде тече и се ориентирай как да процедираш като разбереш от къде тече.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo

Мнение от Rupart » 16 Юни 2008, 11:10

В бензиностанциите се продава една малка синя тубичка с течност, която запушва леки цепнатини в радятори!ако искаш пробвай!чувал съм,че работи!като отидаш в бензиностанцията питаш за такава течност, тя е в синя малка бутилчица!Внимавай, че има пак синя обаче по-голяма за отпушване на радятори!дане потече повече! :winky:

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 16 Юни 2008, 11:30

по-добре не се занимавай с течности за запушване, че да не се запуши трайно самия тръбопровод. свали мигача и погледни през дупката (светни си със фенерче) и виж от коя страна ти капе. помпичката за пръскачките се намира под фара. за да стигнеш до нея се свеля целия фар (трябва ди удължител за гедоре) сваляш фара и отдолу в една черна коруда е самата помпичка- към нея отива едно маркуче с гумено О-пръстенче, което играе ролята на уплътнение. може да се разместило и от там да тече- наместваш го и би трябвало да спре.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 16 Юни 2008, 14:53

@alexsch Аз като разглеждах останах с впечатлението че помпичката зад фара е за фаровете, тази зад казанчето е за стъклото.

@Rupart И на мен идеята с препарат за запушване не ми се вижда добра. Аз по начало имах проблем със запушването и по скоро бих сложил нещо което да отпуши тръбичките. И после да индентрифицирам от къде тече и ако се наложи да сменя някое оплътнение или тръбичка или да запоя казанчето както предлага motor.

Само този болт отгоре ли държи казанчето към колата?

Какъф е правилният начин за сваляне: Да махна 3те кабела (за 2те помпи и за датчика), да махна маркучите и да извадя казанчето заедно с помпите ИЛИ да махна самите помпи и да не махам маркучите? Тези помпи как се махат от казанчето?

Непременно ли трябва да махам фара? Със сигурност ще е по лесно като го няма, но не може ли да се мине без тази стъпка, защото нямам гедоре.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lino_Velev » 08 Дек 2008, 15:23

Най-накрая намерих проблема :)

Един семеринг в помпата за стъклото се беше прецакал и от време на време от там течеше течноста.

Смених помпата = 70 и няколко лева.
Сега всичко е ОК.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Pehata » 11 Дек 2008, 22:10

Може ли на 4 годишна кола да и се прецака помпата за чистачките !??!? Тия БМВ-та почват да ме очудват на моменти :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: U.D.M.

Мнение от stilko » 11 Дек 2008, 23:14

Pehata написа:Може ли на 4 годишна кола да и се прецака помпата за чистачките !??!? Тия БМВ-та почват да ме очудват на моменти :confused:

Спокоино! Не е само при БМВ, същата помпа се слага и на доста други автомобили. Въпрос на късмет е.

Назад към E46