Кофти скърцане в вратите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Кофти скърцане в вратите
Здравейте, аз съм почти нов в форума. От 5 месеца имам едно 320Д 2003г. Отначало беше 6. но с времето и по нашите иначе равни равни пътища почна да скърца в вратите при преминаване по неравни терени. Прочетох из форума че по принцип решението е с по-силна музика
))) Та ако някой има подобен проблем и е намерил някакво по интелегентно решение нека сподели.

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
вземи си силиконов спрей и напръскай гумените уплътнения на вратите отвътре отвън добре размажи с пръсти навсякъде да влезе от спрея, също и отдолу на вратите и по купето уплътнениеята
така за известно време ще е добре
ПП Има мн писано за тоя проблем търсачката знае всичко

ПП Има мн писано за тоя проблем търсачката знае всичко

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
Проблема е в остаряване на гумените уплътнения на прозорците. Достатъчно е да се отворят на 1 мм и скърцането изчезва! Лошото е, че след всяко отваряне на прозореца трябва да го наместваш отново. Със силиконов спрей не става - личен опит! Два пъти съм правил процедурата - не става!
До сега никой не е пробвал влиянието на графитня спрей. Ако си навит за проба - иделано! Нищо няма да згубиш нито да развалиш, а много хора биха ти били благодарни при положителен резултат.
А най-сигурния вариант е смяна на уплътненията, което си е сериозна цифра и определено е неразумна операция, според мен.
До сега никой не е пробвал влиянието на графитня спрей. Ако си навит за проба - иделано! Нищо няма да згубиш нито да развалиш, а много хора биха ти били благодарни при положителен резултат.

А най-сигурния вариант е смяна на уплътненията, което си е сериозна цифра и определено е неразумна операция, според мен.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Колеги като дойде зимата и всички уплатнения по вратите почват да скърцат АДСКИ,аз ги мажа с течен парафин и глицерин и скърцането изчезва временно,просто зимата се вкоравяват и скърцат при допир с всичко,няма начин 

/// 6>4

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
pazokolarov написа:Проблема е в остаряване на гумените уплътнения на прозорците. Достатъчно е да се отворят на 1 мм и скърцането изчезва! Лошото е, че след всяко отваряне на прозореца трябва да го наместваш отново. Със силиконов спрей не става - личен опит! Два пъти съм правил процедурата - не става!
До сега никой не е пробвал влиянието на графитня спрей. Ако си навит за проба - иделано! Нищо няма да згубиш нито да развалиш, а много хора биха ти били благодарни при положителен резултат.![]()
при мен няма проблем след процедурата със силиконовия спрей която съм описъл по горе и не се мажат оплътненията на прозорците, а оплътненията на вратите защото при преминаване на неравности тогава се получава от изместването им.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

6 мнения
• Страница 1 от 1