Кофти скърцане в вратите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Кофти скърцане в вратите

Мнение от nicky » 03 Дек 2008, 12:27

Здравейте, аз съм почти нов в форума. От 5 месеца имам едно 320Д 2003г. Отначало беше 6. но с времето и по нашите иначе равни равни пътища почна да скърца в вратите при преминаване по неравни терени. Прочетох из форума че по принцип решението е с по-силна музика :)))) Та ако някой има подобен проблем и е намерил някакво по интелегентно решение нека сподели.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 03 Дек 2008, 12:48

вземи си силиконов спрей и напръскай гумените уплътнения на вратите отвътре отвън добре размажи с пръсти навсякъде да влезе от спрея, също и отдолу на вратите и по купето уплътнениеята ;) така за известно време ще е добре ;)
ПП Има мн писано за тоя проблем търсачката знае всичко :winky:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Потребител
Аватар

Мнение от nicky » 03 Дек 2008, 14:24

Мерси много, ще го пробвам. и на мен ми се струва че с свалянето на корите ще се вкарам в по голяма беля. А за търсачката, сигурно пише но нещо според критерия за търсене - резултатите не ми се формулират правилно. но може и аз да греша :) Благодаря за отговора ;) и лека

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 03 Дек 2008, 17:24

Проблема е в остаряване на гумените уплътнения на прозорците. Достатъчно е да се отворят на 1 мм и скърцането изчезва! Лошото е, че след всяко отваряне на прозореца трябва да го наместваш отново. Със силиконов спрей не става - личен опит! Два пъти съм правил процедурата - не става!
До сега никой не е пробвал влиянието на графитня спрей. Ако си навит за проба - иделано! Нищо няма да згубиш нито да развалиш, а много хора биха ти били благодарни при положителен резултат. ;)
А най-сигурния вариант е смяна на уплътненията, което си е сериозна цифра и определено е неразумна операция, според мен.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 03 Дек 2008, 18:11

Колеги като дойде зимата и всички уплатнения по вратите почват да скърцат АДСКИ,аз ги мажа с течен парафин и глицерин и скърцането изчезва временно,просто зимата се вкоравяват и скърцат при допир с всичко,няма начин :confused:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 08 Дек 2008, 12:46

pazokolarov написа:Проблема е в остаряване на гумените уплътнения на прозорците. Достатъчно е да се отворят на 1 мм и скърцането изчезва! Лошото е, че след всяко отваряне на прозореца трябва да го наместваш отново. Със силиконов спрей не става - личен опит! Два пъти съм правил процедурата - не става!
До сега никой не е пробвал влиянието на графитня спрей. Ако си навит за проба - иделано! Нищо няма да згубиш нито да развалиш, а много хора биха ти били благодарни при положителен резултат. ;)
А най-сигурния вариант е смяна на уплътненията, което си е сериозна цифра и определено е неразумна операция, според мен.

при мен няма проблем след процедурата със силиконовия спрей която съм описъл по горе и не се мажат оплътненията на прозорците, а оплътненията на вратите защото при преминаване на неравности тогава се получава от изместването им.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Назад към E46