датчика за накладки ми свети

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е60 М5
Детайли за колата: 323-две порти

датчика за накладки ми свети

Мнение от kokoms2 » 25 Яну 2008, 19:35

Вече две седмици ми вади очите и днес реших да ги сменя,но се оказа че не са за смяна още.Какво да правя колеги?????????????? :(

Потребител
Аватар

Мнение от bm3w » 13 Фев 2008, 23:07

По принцип датчика ти светва преди накладките ти да са напълно износени. Тъй4е е добре скоро да ги смениш.Другия ти вариант е да отиде6 да ти го занулят в някой нормален сервиз с компютър, но не Камор ауто ако не ти се пръскат излишни пари.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от g-powerr » 14 Фев 2008, 12:35

провери си датчиците(кабелите) на предно ляво и задно дясно колело ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 14 Фев 2008, 14:01

аз защо си мисля че светва като се износят напълно,колеги споменаха,че ако забележиш че са ти за смяна накладките,може да ги смениш без да се налага и датчика,тоест да изпревариш светването :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 01 Дек 2008, 23:14

Използвам стара тема на колегата за да не пускам нова подобна! И на мен ми светна лампата за износени накладки. Поглеждайки външните накладки на предните колела същите ми се сториха много малко износени и в първия момент реших, че проблемът е в датчика, но след като свалих гумите и огледах и вътрешните стана ясно че датчика си е в ред, но накладките са износени неравномерно от двете страни на диска :( В тази връзка искам да попитам това нормално ли е за тези спирачни апарати или има заяли бутала? Само да вметна че и на двете предни колела накладките са износени по един и същи начин..т.е. вътрешните в много по-голяма степен отколкото външните! Иначе бимата спира съвсем нормално без да се усещат никакви вибрации. Ако някой е имал подобен проблем ще съм благодарен да сподели мнение :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 02 Дек 2008, 0:12

задните погледна ли ги

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 02 Дек 2008, 0:26

Сладур1 написа:задните погледна ли ги
Задните са добре!

Потребител
Аватар

Мнение от deap » 02 Дек 2008, 10:41

датчиците са с една ампула ватре и когато веднаж светнат поради износени накладки при смяна на накладките трябва да се сменят и датчиците иначе постояно сте си светят и няма каде да ги изчистат само смяна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от valery » 02 Дек 2008, 10:43

Пгледнете дали датчика е опрял диска (дали се е търкал в него).
Иначе като светне лампата, в накладките остава доста живот, но все пак съвета ми е да ги сменяте (това е в идеалния случай, ако са износени равномерно).

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 02 Дек 2008, 16:07

deap написа:датчиците са с една ампула ватре и когато веднаж светнат поради износени накладки при смяна на накладките трябва да се сменят и датчиците иначе постояно сте си светят и няма каде да ги изчистат само смяна

Каква ампула бре,що стряскаш народа-има един проводник ("мостче"),който при допир с диска се износва и прекъсва веригата.Лампата изгасва когато веригата бъде възтановена
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 540 ///M-paket 2003

Мнение от lubenti » 02 Дек 2008, 16:14

Колеги тези датчици струват по 25 лв .....Не мога да ви разбера какво се циганите а не си ги купувате като сменяте накладки.
Наскоро си смених дисковете с накалдките + тези 2-датчика и всичко си е ок! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 02 Дек 2008, 22:16

aleks_al написа:Използвам стара тема на колегата за да не пускам нова подобна! И на мен ми светна лампата за износени накладки. Поглеждайки външните накладки на предните колела същите ми се сториха много малко износени и в първия момент реших, че проблемът е в датчика, но след като свалих гумите и огледах и вътрешните стана ясно че датчика си е в ред, но накладките са износени неравномерно от двете страни на диска :( В тази връзка искам да попитам това нормално ли е за тези спирачни апарати или има заяли бутала? Само да вметна че и на двете предни колела накладките са износени по един и същи начин..т.е. вътрешните в много по-голяма степен отколкото външните! Иначе бимата спира съвсем нормално без да се усещат никакви вибрации. Ако някой е имал подобен проблем ще съм благодарен да сподели мнение :help:

Спирачните апарати са с едно бутало от вътрешната страна, на вътрешната накладка /поне при мен е така/. Усилието към външната накладка се предава чрез паразитен луфт и така накладките се износват равномерно. Смени си накладките и си раздвижи апаратите, най-вероятно са блокирали.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 02 Дек 2008, 23:37

baga написа:
aleks_al написа:Използвам стара тема на колегата за да не пускам нова подобна! И на мен ми светна лампата за износени накладки. Поглеждайки външните накладки на предните колела същите ми се сториха много малко износени и в първия момент реших, че проблемът е в датчика, но след като свалих гумите и огледах и вътрешните стана ясно че датчика си е в ред, но накладките са износени неравномерно от двете страни на диска :( В тази връзка искам да попитам това нормално ли е за тези спирачни апарати или има заяли бутала? Само да вметна че и на двете предни колела накладките са износени по един и същи начин..т.е. вътрешните в много по-голяма степен отколкото външните! Иначе бимата спира съвсем нормално без да се усещат никакви вибрации. Ако някой е имал подобен проблем ще съм благодарен да сподели мнение :help:

Спирачните апарати са с едно бутало от вътрешната страна, на вътрешната накладка /поне при мен е така/. Усилието към външната накладка се предава чрез паразитен луфт и така накладките се износват равномерно. Смени си накладките и си раздвижи апаратите, най-вероятно са блокирали.
Ето това исках да чуя, колега..много благодаря :yes:

Назад към E46